Pripreme za prijemni

(Last Updated On: )

Pripreme za prijemni ispit za srednje škole i fakultete mogu da koštaju mnogo manje od privatnih časova, uz vrhunske predavače, pisce udžbenika. Časove drži čak i direktor Matematičke gimnazije u Beogradu.

Evo kako.

Već treću godinu učenicima, budućim srednjoškolcima i studentima u Srbiji na raspolaganju je onlajn priprema za prijemne ispite za škole i fakultete. Na ovaj način mogu se uzeti i časovi gitare, što je znak da se može očekivati i proširenje aktivnosti.

Ideju za obrazovni projekat zahvaljujući kom đaci po pristupačnoj ceni mogu da prate predavanja preko interneta i tako dobiju dodatnu pomoć u savladavanju gradiva, osmislio je diplomirani inženjer elektrotehnike Zoran Jakovljević, dok je radio u Zavodu za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

prijemni– Cilj je da omogućimo đacima, studentima i drugim zainteresovanima, kvalitetne predavače i sadržaj koji će biti na raspolaganju 24 sata dnevno. Sistem je testiran 2014. i ovo je treća sezona priprema. Dosad je pokazala zavidne rezultate – kaže on.

Među predavačima na sajtu ucenjenadaljinu.com su vrsni nastavnici sa višedecenijskim iskustvom, autori udžbenika i zbirki zadataka, među kojima je i direktor Matematičke gimnazije u Beogradu Mr Srđan Ognjanović. Većina nastavnika je, po nalogu Ministarstva prosvete, učestvovala u izradi standarda po kom se vrši izbor pitanja na ispitu.

– Na portalu se mogu naći sav neophodan materijal i testovi za pripremu prijemnog. Time je, ističe Jakovljević, maksimalno skraćeno vreme potrebno za traženje izvora iz kojih će se učiti. Prednost u odnosu na klasične pripreme, kada možete čuti lekciju samo jednom i to u tačno određeno vreme je ta što se materijalu može pristupiti u svako doba i moguće je svaku lekciju ili zadatak zaustaviti i ponovo startovati na mestu na kojem je to učeniku naročito značajno.

Druga prednost je cena, znatno manja od privatnog časa ili organizovanih priprema, a varira od 499 dinara za mesec dana pristupa po jednom predmetu za prijemni za srednju, do 2.999 dinara za mesec dana matematike za prijemni na tehničke fakultete (na sajtu se može naći i kompletna priprema iz matematike za sve tehničke i druge fakultete na kojima se za prijemni polaže matematika, kao i pripreme iz istorije i srpskog jezika za pravne fakultete).

Izvor: 24 sata