Jadran Malkovich biografija

Jadran Malkovich biografija
(Last Updated On: )

Jadran Malkovich, koji je rođen u Nemačkoj u Leverkuzenu, 1977, sa porodicom se vratio u Srbiju pre nego što je krenuo u školu. Sa 14 godina, Malkovich, se rano zainteresovao za glumu, jednog dana je odlučio da se profesionalno bavi glumom. Po završetku školovanja u Srbiji, vratio se u Nemačku krajem 1990-ih. Posle nekoliko godina u Nemačkoj i još jednog zaustavljanja u rodnoj Srbiji, sredinom 2000-ih nastanio se u Velikoj Britaniji. Radio je kao teniski trener. Glumu je učio u Actors Center London (UK) i na raznim glumačkim radionicama.

Jadran Malkovich je glumio u TV serijama, filmovima i raznim međunarodnim TV produkcijama. Njegova prva uloga na ekranu bila je u mini-čini kao talac u britanskom trileru 4.3.2.1 (2010). Imao je i druge male uloge u ratnom epu Stivena Spilberga „Saputnici“ (2011) i u britanskoj komediji Ostinlend (2013). U američkoj televizijskoj mini seriji 24: Živi drugi dan (2014) imao je epizodnu ulogu ruskog plaćenika. U oktobru 2017, Malkovich se pojavio u epizodnoj ulozi u nemačkoj ZDF televizijskoj seriji Rosamunde Pilcher; igrao je Džona Dženingsa, najboljeg prijatelja pokojnog muža mlade engleske dame. Malkovich je i sam reditelj, scenarista i filmski stvaralac.

Jadran Malkovich je takođe dao glas za trilogiju igara Assassin’s Creed Chronicles i pojavio se kao reklama u raznim kampanjama, uključujući: za Nokiju i za Letnje olimpijske igre 2020. u Istanbulu.

2015. godine Malkovich je dobio svoju prvu muzičku ulogu. U nemačkoj premijeri mjuzikla Telohranitelj u Keln Musical Dome, preuzeo je ulogu PR agenta Si Spectora od novembra 2015. godine; On je takođe bio glas i za glavnu mušku ulogu telohranitelja Frenka Farmera. Od septembra 2017. do aprila 2018. igrao je glavnu mušku ulogu u mjuziklu Telohranitelj na nastupima u SI Centru u Štutgartu.

Malkovich živi (od oktobra 2017.) u Londonu.

Visok je 1,81 metra.