Zajednica saobraćajnih škola

(Last Updated On: November 15, 2022)

Zajednica saobraćajnih škola predstavlja neprofitno udruženje koje je osnovano kako bi se ostvarivali ciljevi u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja kao i obrazovanja odraslih u području rada saobraćaja.

Sve srednje saobraćajne škole koje se udružuju u ovu zajednicu rade to kako bi zajedničkim snagama unapredili i lakše realizovali nastavu i druge oblike vaspitno-obrazovnog rada, kako bi mogli da razmenjuju pozitivna i negativna iskustva, kako bi se profesionalno usavršavali i povećali nivo bezbednosti učesnika u saobraćaju i unapredili funkcioisanje saobraćaja i transporta. Zajednica ima svojstvo pravnog lica sa pravima koja su utvrđena Statutom i Zakonom.

Ove godine je u periodu od 29.09. do 01.10. u Beogradu, u hotelu Putnik Inn, održan XII Međunarodni simpozijum „Interdisciplinarnosti logistike i saobraćaja” u organizaciji Zajednice saobraćajnih škola. Učestvovalo je oko 50 stručnjaka iz Srbije i regiona koji su prezentovali i analizirali svoje radove iz distribucije i logistike, bezbednosti saobraćaja, zaštite životne sredine, saobraćajnog planiranja i sličnih tema. Nakon završenog simpozijuma, učesnici su bili jako zadovoljni što su i izrazili svojim visokim ocenama u elektronskom upitniku.