​U susret najlepšem danu: izbor fotografa za venčanje

fotografisanje venčanja
(Last Updated On: )

Došao je taj momenat! Odlučili ste da ozvaničite svoju ljubav pred svetom i načinite je večnom. Zakupili ste salu ili odabrali lokaciju na otvorenom, ugovorili dekoratera, odabrali muziku koja će vas i goste uveseljevati tokom čitavog dana, još pokoja prepravka i savršeno skladna venčanica je tu… Mnogo je stvari na koje je potrebno misliti prilikom organizacije venčanja i opravdano se smatra da se ono smatra jednim od najuzbudljivijih, ali istovremeno i najstresnijih događaja u životu.

Pored ovih i mnogih drugih detalja o kojima mladenci moraju misliti kako bi budući događaj bio u skladu sa njihovim željama i očekivanjima jeste pronalaženje prave osobe koja bi sve ovo mogla trajno zabeležiti. Fotografa koji će zabeležiti svaki momenat posebnog dana i uhvatiti pregršt emocija koje će neminovno ispuniti svečani čin možda je i ključna osoba u formiranju trajnog sećanja na ovo divno iskustvo.

Kvalitetne fotografije ostaju kao trajna uspomena paru i njihovim porodicama i prijateljima. Vraćaju ih u taj magični momenat ispunjen ljubavlju i radošću te je zbog toga važno razmisliti kome poveriti ovaj složen zadatak.

Gotovo svaki foto-studio u svojoj ponudi ima uslugu fotografisanja venčanja. Međutim, opšte je poznato da su kvalitetni i iskusni fotografi bukirani mesecima unapred. Svako od njih ima svoj prepoznatljiv stil – bio on tradicionalni, dokumentarni, umetnički – na mladencima je da se opredele za osobu koja u najvećoj meri odgovara njihovom ukusu i senzibilitetu i koja će načiniti fotografije u kojima će prosto uživati godinama.

Konačna odluka – sastanak sa fotografom

Nakon procesa potrage u kojima bi izbor trebalo da se svede na nekoliko fotografa, ne bi bilo loše ugovoriti sastanak licem u lice jer se na taj način mladenci i fotografi mogu bliže upoznati, postaviti dodatna pitanja i proveriti postoji li hemija. Razgovor o vizijama i očekivanjima, kao i razmatranje predloga i ideja stručnjaka, pomoći će pri donošenju konačne odluke i zaključnom ugovaranju saradnje. Važno je da se sa fotografom mladenci osećaju komforno i prijatno, jer će on biti prisutan tokom čitave ceremonije venčanja.

Na dan venčanja je najvažnije prepustiti se i uživati u svakom momentu, a fotograf će, zajedno sa saradnicima, ispričati priču kroz slike.