Kako odabrati venčanicu – Pripremite se na vreme za svoj najlepši dan!

vencanica
(Last Updated On: )

Kako odabrati venčanicu je jedno od najčešćih pitanja koje svaka buduća mlada sebi postavlja pred veliki dan.

Postoji toliko stvari koje treba uzeti u obzir prilikom planiranja venčanja i slažemo se da ovo ume da bude stresan ‘’posao’’. Međutim, ono zbog čega su sve novopečene neveste posebno oduševljene jeste što će konačno nositi svoju omiljenu venčanicu!

Međutim, za neke dame čak i odabir venčanice predstavlja veliki izazov. 

Sa svim očima uprtim u nju, svaka mlada sanja da prošeta u haljini koja joj savršeno pristaje u svakom pogledu i o kojoj će sve prisutne zvanice dugo pričati.

Ne brinite, mi ćemo vam otkriti neke korisne saveta za izbor najbolje venčanice uoči vašeg najvažnijeg dana.

Uvažite lokaciju i vremenske uslove tokom venčanja

Poznavanje mesta i vremenskih uslova (nadajmo se da će vremenska prognoza za vaš dan biti tačna) vašeg venčanja pomoći će vam da se fokusirate na odabir adekvatne haljine u kojoj ćete se udati. 

Da li ćete imati dnevnu ceremoniju na otvorenom, možda čak na plaži? 

U tom slučaju je bolje da isključite preduge i raskošne balske venčanice sa krinolinama, visokim okovratnikom i dramatičnim ukrasima.

Za zimska venčanja idealno je odabrati dugu, raskošnu venčanicu sa visokim okovratnikom.

Da li je u pitanju crkveno venčanje? 

Izbegavajte previše otvorene ili slip venčanice, kao i bilo šta što izgleda kao da se može nositi na koktel zabavi. 

Dobra vest je da je većina tkanina od kojih su venčanice sačinjene pogodna za period tokom cele godine. Ipak, neke tkanine poput lana i organdija su prikladnije za toplo vreme – dok je somot i brokat najbolje ostaviti za zimu.

Izaberite venčanicu koja je po vašem ukusu, a ne koja je u trendu

Uz mnoštvo opcija za venčanice, lako je izgubiti se u moru prelepih haljina i izgubiti iz vida ono što ste prvobitno tražili. 

Zato se negde fokusirajte na tri reči koje mogu biti ili obavezni kvaliteti za vašu venčanicu ili koje opisuju vaš lični stil.

Na primer, venčanica treba da bude: romantična, lagana ili raskošna.

Vaš stil se najbolje uklapa u: romantičan, moderan ili atraktivan.

Ovako opostavljanje stvari čini da razmišljate samo o bitnim detaljima ili osobinama koje vaša venčanica treba da ima. To vam pomaže da suzite svoje mogućnosti i da se fokusirate na tu jednu haljinu koju ćete nositi na svom venčanju.

Vaša venčanica treba da predstavlja vas i vaš lični stil.

Iako je možda primamljivo odabrati haljinu koja je u trendu u društvenim medijima – zapamtite da trendovi dolaze i prolaze, i gube svoju privlačnost kada prođu.

Tako da je najbolje da idete na izbor venčanice koja vam laska od glave do pete, onom koja čini da zračite i da se osećate kao da ste obukli haljinu od milion dolara! 

Budite otvoreni za nešto novo i drugačije

Ovo je mantra koju iznova ponavljaju konsultanti za kupovinu venčanice. 

Iako je dobro da odmah znate šta želite kada se pojavite u salonu sa venčanicama, takođe je dobro imati otvoren um i istražiti sve svoje mogućnosti! 

Ukoliko vam konsultant za venčanice preporuči druge stilove koji se ne uklapaju u ono što tražite – zašto da ne poverujete oštrom oku nekog ko ima iskustva u pronalaženju savršene haljine za mnoge neveste?

Zato se ne libite da možda i poslušate njihov savet, čak i ako vas pozivaju da isprobate ono za šta ne izgleda kao da je vaš stil. 

Neke venčanice na vešalici vam možda nikad ne bi privukle pažnju, ali kada ih probate – dobićete potpuno drugu sliku i možda otkrijete nešto novo o sebi i svom stilu.

S druge strane, nikada ne dozvolite da vas ‘’nagovaraju’’ da kupite haljinu u koju se niste zaljubile.

Pre nego što uložite novac u svoju venčanicu iz snova, uverite se da ste dobro analizirali sve modele.

Dakle, nemojte žuriti sa donošenjem odluke nakon što ste posetili samo jedan butik!

Pokušajte da u uži izbor uvrstite one venčanice koje odgovaraju vašim potrebama. 

Isprobajte ove haljine i pratite kako se osećate dok ih nosite i kako izgledaju na vašem telu. 

Kada uporedite cene, usluge i raznovrsnost haljina – možete konačno da izaberete svoj savršeni model koji odgovara vašim preferencama i budžetu. 

Bogat asortiman modernih haljina za venčanje svih stilova, svetski poznatih brendova, čeka vas u okviru salona venčanica Dar. Budite slobodni da posetite naš salon na novoj adresi, u ulici Džordža Vašingtona 40.