Kako odabrati najbolja dečija kolica? 

kako izabrati kolica za decu
(Last Updated On: )

Kolica su neizostavan deo udobnog odrastanja svih mališana. Bilo da želite da provedete više vremena sa svojim detetom napolju, obavite važan posao u gradu, ili odete u goste – kolica za decu će biti vaš najbolji prijatelj tokom odrastanja vaše bebe. Zato je važno doneti pravu odluku i odabrati najbolji proizvod koji će zadovoljavati kriterijume udobnosti, praktičnosti i estetike. 

Evo nekoliko stavki koje treba razmotriti pre nego što se odlučite za kupovinu. 

Mobilnost i dečja kolica

Koje su vaše potrebe kada su u pitanju kolica za bebe? Ukoliko planirate da šetate na neravnim terenima, ili volite uzbudljiva putovanja koja od vas zahtevaju da budete u pokretu, predlažemo da odaberete sportski model koji ima odličnu stabilnost i kvalitetne točkove. Ako su vam potrebna kolica za uobičajeno šetanje po gradu, obratite pažnju na prostor za manevrisanje u vašem stanu, kući ili zgradi. 

Skladištenje dečijih kolica

Bitan faktor pri odabiru treba da vam bude i praktično skladištenje kolica, posebno ako želite dodatno da uštedite prostor u vašem domu. Nekada se ovaj faktor ne čini bitnim na početku, ali nakon dugoročnog korišćenja kolica koja nemate gde da smestite, ona mogu postati smetnja. Kolica koja se brzo sklapaju su uvek preporučljiva, jer omogućavaju lako odlaganje, ali i jednostavnu upotrebu pri putovanjima i stavljanju u automobil. Za totalnu uštedu prostora opredelite se za 2u1 model, koji objedinjuje sedište za auto i dečija kolica

Dodatne funkcionalnosti 

Ako vam je važna praktičnost, obratite pažnju na dodatne opcije koje dolaze sa modelom dečijih kolica koja razmatrate. Da li kolica imaju torbu i dovoljno prostora za stvari? Da li postoji mesto da odlaganje flašice i kačenje igračaka? Mogućnost za postavljanje kišobrana, ili mrežice za komarce? Sve su to bitne stavke koje treba imati u vidu jer vam mogu uveliko olakšati šetnje sa detetom, posebno u slučaju nepredviđenih oklonosti. 

Vodite se mišlju o tome gde ćete najviše vremena provoditi tokom šetnje. Na primer, ako šetate pored reke pobrinite se da kolica imaju opciju za kačenje zaštite mrežice protiv komaraca. 

Kvalitetna dečija kolica mogu unaprediti svakodnevicu i predstavljaju pouzdanog partnera u danima kada ste u žurbi, ali i u trenucima potpunog mira dok uživate u laganim šetnjama i istraživanju sveta zajedno sa vašim mališanom. Pažljivo razmatranje opcija i ulaganje u kolica koja odgovaraju vašim potrebama omogućava bezbrižnost i uživanje u svakoj šetnji, čineći ih nezaboravnim trenucima za vas i vaše dete.