Otkrivena ilegalna klanica

(Last Updated On: March 11, 2015)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu i Staroj Pazovi uhapsili su juče J. B. (41) iz Bačke Topole, koji se tereti da je u Belegišu zakupio nelegalni objekat za preradu pilećeg mesa.

Osumnjičeni će nakon zadržavanja do 48 časova, uz krivičnu prijavu za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, nedozvoljena trgovina i povreda prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja, biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.

Prerada mesa u garaži

Podsetimo, Veterinarska inspekcija Sremskog upravnog okruga i inspektor uprave za veterinu otkrili su 5. marta ilegalnu klanicu živinskog mesa u Belegišu. U saopštenju Ministarstva poljoprivrede navedeno je da je tom prilikom zaplenjeno osam tona živinskog mesa.

klanica

“Tokom detaljnog pregleda svih prostorija od strane veterinarske inspekcije i njihovog pretresa od strane policije, utvrđeno je da se u prostoriji nalazi oko 8.000 kilograma živinskog mesa i iznutrica, koje nisu propisno obeležene i uslovno čuvane”, navedeno je u saopštenju. Prisutna lica koja su zatečena nisu mogla da pruže na uvid dokaz o poreklu, niti bilo kakav dokaz o zdravstveno-higijenskoj ispravnosti živinskog mesa. ”

U trenutku službene kontrole garaže porodične kuće, koja je data u zakup Budai Janošu, zatečena je i mašina za mlevenje mesa, komora za dubinsko zamrzavanje i petoro radnika u obavljanju rasecanja, mlevenja, pakovanja i distribucije svežeg i zamrznutog živinskog mesa, koje je angažovao Budai Janoš.

Ministarstvo poljoprivrede apelovalo je na građane da pomognu u otkrivanju ilegalnih klanica i da sva saznanja koja imaju o ovakvim i sličnim slučajevima odmah prijave nadležnim organima, koji će u najbržem roku izaći na teren.