Startuju Boost Belgrade trke

(Last Updated On: March 13, 2015)

Prva u nizu urbanih amaterskih trka Boost Belgrade u Beogradu, u organizaciji proizvođača sportske opreme Adidas, najavljena je za subotu, 14. mart. Start je u 11 sati kod Beton hale, trči se pored Save i Dunava, do Marine Dorćol i nazad.

Trka je, kao i naredne, besplatna i otvorena za sve zainteresovane, prijavljivanje je na veb sajtu adidasrunningteam.rs a brojevi se mogu preuzeti na startu, najkasnije pola sata pre početka trke. Najavljeno je da će učestvovati i prvak Srbije u maratonu Ivan Miškeljin.

#boostbelgrade i kalendar drugih trka

Poznati su i termini sledećih #boostbelgrade trka. Na Ušću će se trčati 4. aprila, 23. maja na Tašmajdanu i 12. septembra na Kalemegdanu. Za 3. oktobar najavljena je završna trka “Adidas open run” na Adi.

Organizatori podsećaju trkače amatere i na druge važne događaje, na kojima im predlažu da učestvuju, samostalno ili kao članovi Adidas running team-a. U martu je to maraton u Bratislavi, u aprilu Beogradski maraton, u maju Skopski maraton i Somborski polumaraton. U junu se organizuje Noćni maraton u Novom Sadu. Spar Budapest maraton, Ljubljanski maraton i Dunavski polumaraton su u oktobru, a Adria Event maraton u Crikvenici u novembru.

Narukvice kao specijalan trofej

Učesnici beogradskih #boostbelgrade trka dobijaju na poklon narukvicu, za svaku trku u drugoj boji. Svi trkači koji sakupe četiri različite narukvice sa četiri trke, a učestvuju i u “Adidas open run”-u na Adi u oktobru dobijaju Adidas poklon, kao nagradu za uspešnu sezonu 2015.

Svaka trka ima i specijalnu lutriju – na kraju trke biće izvučena imena dobitnika vrednih Adidas nagrada.

Adidas running team

Članstvo u Adidas running team-u je besplatno, kao i treninzi svake subote na trim stazama na Adi Ciganliji i Košutnjaku i na keju kod Sportskog centra “Milan Gale Muškatirović”. Obezbeđen je individualni pristup uz stručno praćenje i podršku profesionalnih trenera. A sve se odvija uz moto “Nije važno koliko možeš. Važno je da ćeš uskoro moći mnogo više od toga.”