Ministarka tvrdi: Pitaće se građani

(Last Updated On: )

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović je u Kruševcu, govoreći o projektu “Jadar”, rekla da se nikakvi radovi neće izvoditi dok se ne donese odluka Vlade, ne završi studija o proceni uticaja na životnu sredinu i dok konačnu reč o projektu ne daju građani. 

”Najpre, želim da kažem, zapravo ponovim, da kada je u pitanju projekat „Jadar“, neće biti nikakvih radova sve dok se  ne završi studija o proceni uticaja na životnu sredinu. Tek potom će građanke i građani, najverovatnije na referendumu, doneti odluku o budućnosti ovog projekta, što je najdemokratskiji način. Sve ostale interpretacije, nakaradna tumačenja, najčešće zlonamerna, rezultat su politikanata koji, pod maskom ekologije, manipulišu građankama i građanima Jadra i Rađevine i pokušavaju da zauzmu neke pozicije na političkoj sceni.Koliko su takvi obmanjivači javnosti ozbiljni i pravdoljubivi pokazuje ovaj napad na mene – zameraju mi što se ja kao ministarka rudarstva bavim projektom potencijalnog otvaranja rudnika? Valjda, računaju da pitanjima rudarstva treba da se bavi ministri kulture ili sporta”, rekla je ona.

”Da ne pričam o drugim teorijama zavere i pozivima na hapšenje predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i mene. Nije mi to prvi put da slušam i trpim nebulozne i beskrupolozne napade na mene. Ono što je važno je da projekat “Jadar” može kvalitativno da promeni privredu i industriju i da imamo bolji životni standard, ali kada dođe vreme, onda ćemo o tome razgovarati. Sve drugo su neistine i pokušaji pojedinica da iskoriste ovu temu u predizbornoj godini kako bi stupili na političku scenu”, rekla je ona.