Bezbedna oprema – odabir bezbedne opreme za Vaše dete

(Last Updated On: November 11, 2015)

Kao budućim roditeljima važno je da proverite da li je novi dodatak Vašem domu bezbedan za boravak u njemu. Zato je važno da kupite pravu bezbednu opremu za bebe.
U ovom članku će biti ponuđene smernice, koje će Vam pomoći da kupite pravu opremu za bebe, koja će biti bezbedna za Vaše dete.

1. Nosiljka za bebe – Dobra prednost nosiljki je što beba može uvek da bude blizu Vas, čak i kada spava. Kada kupujete ovaj deo opreme za bebe budite sigurni da je sigurna, a uvek gledajte one koje imaju široko i stabilno dno. Uz to i dušek, koji se nalazi unutra, treba savršeno da se uklapa.

2. Sedeljka za bebe – Još jedan važan deo opreme, koji će roditeljima trebati, jer im omogućava da bebu smeste u poluuspravan položaj dok je hrane. Uz to vrlo lako tako mogu da pričaju sa svojom bebom. Tražite one napravljene od meke ili livene plastike. Uz to, trebalo bi da imaju kvalitetan sigurnosni pojas.

3. Kolica za bebe – Kada su kolica u pitanju, opet proverite da li imaju dobar bezbedonosni pojas. Isto tako trebalo bi da detetu pružaju podršku, kako u sedećem, tako i u polegnutom položaju.
Bezbedna oprema za bebe uvek treba da bude primarna stavka u nabavci budućih roditelja, te je uvek korisno nekoliko puta proveriti pre nego što se odlučite za kupovinu.