Zatvara se stanica Vukov spomenik na 500 dana

(Last Updated On: April 24, 2023)

Prema obaveštenju dobijenom od Akcionarskog društva za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom „Infrastruktura železnice Srbije”, počev od 9. maja do daljnjeg na stajalištu „Vukov spomenik” će se izvoditi radovi na zameni velikih tunelskih eskalatora, pa se ovo stajalište zatvara za prijem i otpremu putnika.

Do završetka radova vozovi u okviru sistema BG voza neće se zaustavljati na stajalištu „Vukov spomenik”.

Očekivano vreme trajanja radova je 72 nedelje.

Peticija pokreta Ne davimo Beograd

Pokret Ne davimo Beograd pokrenuo je onlajn peticiju protiv zatvaranja, zbog radova, železničke stanice Vukov spomenik na 500 dana.

Predstavnik tog pokreta Dobrica Veselinović je na Tviteru pozvao gradjane da potpišu tu peticiju. Objavio je tekst peticije kojom se traži nesmetano funkcionisanje železničke stanice “i da se ne dozvoli njeno potpuno zatvaranje na 500 dana zbog rekonstrukcije pokretnih stepenica”.

Peticijom se zahteva od preduzeća Infrastruktura železnice da pronađe alternativno rešenje i omogući da hiljade građana svakodnevno koriste ovu stranicu i tokom rekonstrukcije stepenica.

BG voz predstavlja dobru, održivu alternativu automobilu, zbog veće pouzdanosti i tačnosti, jer voz nije zavisan od saobraćajne mreže i ne zaglavljuje u gradskim gužvama, piše u peticiji.

Pogotovu je, kako se dodaje, on odlična vezu Batajnice, Ovče, Zemuna, Novog Beograda, kao i Resnika, Lazarevca i Mladenovca sa centrom Beograda, fakultetima i radnim mestima.

Izvor: Beta