Video sadržaji u marketingu

(Last Updated On: )

Vreme je da u svoje internet marketing aktivnosti, ukoliko već niste, uključite video zapise. Procene kažu da će do 2019. godine, na čitavoj zemaljskoj kugli, 80% ukupnog internet saobraćaja biti ostvareno posmatranjem video materijala.

Korišćenje reči “video” u opisu predmeta e-mail poruke može da poveća procenat klikova kojim se sadržaj otvara i za 65%.

U savremenom B2B svetu čak 96% organizacija ima video sadržaje u porukama koje šalju kupcima, i njih posmatra, prema istraživanju na nedeljnoj bazi, tri četvrtine osoba na nekoj od rukovodećih funkcija.

Video ne zauzima prostor drugim vidovima marketinga, za sada, on je tu kao popularma dopuna.

Evo saveta kompanijama koje još uvek nemaju video marketing plan.

video

Prvo – napravite ga odmah. Čak i ako mislite da vaš biznis nije takav da možete jednostavno da ga “spakujete” u video sadržaj.

Video je moćno sredstvo da ispričate priču o svom brendu na privlačan vizuelni način, bez suvoparnih činjenica izraženih brojevima i statističkim podacima. Tako možete da pokrenete osećanja slušalaca, što je dobar preduslov za akciju. Ako ne znate kako, pogledajte primere najvećih i najboljih na internetu.

Ukoliko imate dovoljno sredstava možete da platite da to uradi profesionalac, ali, u današnjim okolnostima, kada društvene mreže podržavaju i na jednostavan način pomažu distribuciju sadržaja, biće vam potrebna samo dobra ideja i kamera foto aparata ili mobilnog telefona.

Priča treba da bude kratka, lična, i da ima tok.

Doslednost i kontinuitet su takođe važni. Nemojte se zadržati na jednom snimku, ponudite seriju i redovne novosti, na bazi dugoročne strategije zasnovane na poruci koju želite da prenesete.

Ekskluzivnost je osobina poruka koju javnost najviše voli. Pokušajte da je ponudite kroz ekskluzivni popust, a ako ne, kroz ekskluzivni pristup. Prikažite na video snimku svoju organizaciju, ljude, vlasnike, proizvod… “iza scene”, na način i sa detaljima koje ne može da vidi prosečan kupac.

Digitalni svet je ponudio transparentnost i demistifikovao mnogo toga. Iskoristite je da video sadržajem izazovete pozitivne emocije, koje će gledalac vezati i za brend.