Stvari koje možete raditi kada odete u Novi Sad

(Last Updated On: )

Novi Sad je grad koji se nalazi na severu Srbije i jedan je od najlepših i najzanimljivijih gradova. Zato ga turisti obožavaju. Spisak stvari koje možete raditi kada odete u Novi Sad je dugačak, a evo nekih koje smo izdvojili.

Kada je hrana u pitanju, izbor je veliki. Na raznim mestima možete zaista dobro jesti, ali jedan od novijih restorana sa malo drugačijom, a zaista ukusnom hranom je Thai Wok Novi Sad. Ovo je pravo mesto gde možete isprobati tajlandsku kuhinju. Ne smete propustiti.

Ukoliko idete u Novi Sad na proleće ili leto, obavezno treba da odete do Štranda, napopularnije gradske plaže, koji se nalazi na Dunavu i uživate u prirodi i pogledu. Predivan ambijent i atmosfera, skroz opuštajuće. A takođe, tamo se i uveče organizuju zabave.

Petrovaradinska tvđava je najbolje mesto za jednu dobru šetnju. Predivan pogled i odlično mesto za slikanje je baš ovde. Ovo je možda i najpopularnije mesto turista. Takođe, možete sesti da odmorite na klupicama ili popiti kafu u obližnjim kafićima.

Exit Festival se održava svake godine, leti, u Novom Sadu. Zato, ako volite takvu vrstu zabave, nabavite karte na vreme i provedite se. Uz to možete iskoristi vreme i da obiđete sam grad.

Centar Novog Sada, poznat po prelepom Trgu slobode, Zmaj Jovinoj ulici, Dunavskoj i drugim ulicama sa neverovatnim građevinama, predstavlja pravi kolaž arhitektonskih stilova koji će Vas ostaviti bez reči i ovde takođe možete napraviti divne fotografije.