Slučaj Agrobanka: Ko je kriv?

(Last Updated On: )

“Četiri godine smo utrošili slušajući prazne priče i obećanja o borbi protiv korupcije i kriminala kao i stvaranju ambijenta za dolazak novih investitora. Ni nakon četiri godine nismo saznali ko su bili politički nalogodavci i finansijski moćnici koji su uticali na donošenje štetnih odluka zbog kojih je Agrobanka propala”, navodi se u saopštenju.

Akcionari Agrobanke ocenjuju da je neodgovornim ponašanjem Vlada Srbije usporila put ka evropskim integracijama kako bi u atmosferi opšte nesigurnosti zaštitila one koji su godinama pljačkali i bili učesnici velikih afera od kojih je najveća državna pljačka Agrobanke.

agrobanka

“Privatna imovina akcinara Agrobanke prelila se u džepove političkih partija i njima bliskih tajkuna a ono što je preostalo sumnjivim zakonom preneto je u Poštanku štedionicu ili se razvlači kroz krajnje sumnivi stečajni postupak. Za sve navedeno nema odgovornih među predstavnicima države u Upravnom odboru Agrobanke, Narodnoj banci Srbije, Agenciji za osiguranje depozita, Ministarstvu finansija, svi oni su bili zaduženi za rad i kontrolu njenog poslovanja”, piše u saopštenju.

Akcionari Agrobanke navode da ne odustaju od borbe za svoja prava, navodeći da su evropskoj i svetskoj javnosti skrenuli pažnju na problem.

“Dok naši političari ćute jer su svi na neki način umešani u aferu Agrobanka, sa druge strane dobili smo veliki broj odgovora što nam daje snagu da istrajemo u borbi državno-finansijsko-političko-tajkunsog kriminala, sve do povrata privatne imovine”, piše u saopštenju.

“Napominjemo da su akcionari Agrobanke duplo oštećeni, jednom kroz pljačku same banke a drugi put kao poreski obveznici. I ovog puta tražimo podršku medija koji su nepravedno gurnuli pljačke banaka u drugi plan kao i podršku EU i Amerike u kojima je privatna imovina svetinja”, navode akcionari Agrobanke.