Sajam mikro biznisa, 26 – 28. maja

(Last Updated On: May 26, 2016)

U Domu sindikata u Beogradu otvoren je sajam „Mikro biznis i porodično preduzetništvo“, koji će u naredna dva dana pored privrednika iz Beograda i drugih gradova Srbije okupiti i veliki broj učesnika iz Makedonije, Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.

Sajam organizuje Privredna komora Beograda, u partnerstvu sa Sekretarijatom za privredu Grada Beograda.

Predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić rekao je da je sajam prilika da se ukaže na značaj razvoja preduzetništva i da je osim finansijske podrške, u tome značajna i svaka druga pomoć.

preduzetnistvo

Sajam je, kako je dodao, regionalnog karaktera budući da nastupaju i učesnici iz zemalja u okruženju koji će moći da razmene iskustva, a sve u cilju da se unapredi ukupno privređivanje u celom regionu.

Miletić je podsetio da će tokom naredna dva dana koliko sajam traje biti organizovane različite radionice, poput radionice i predavanja o ženskom preduzetništvu, preduzetništvu mladih….

Imajući u vidu da su preduzetnici često pokretači brojnih inovacija u biznisu, da mikro biznis pokazuje tendenciju poslovanja budućnosti, a da je porodično preduzetništvo na globalnom, svetskom nivou jedan od najvažnijih i najčešćih oblika zapošljavanja, Privredna komora Beograda će sutra, kako je najavljeno, organizovati bilateralne susrete privrednika Beograda i regiona.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović rekao je da je sajam dobar korak na putu razvoja domaće privrede, a u cilju davanja doprinosa smanjenju nezaposlenosti.

On je podsetio da je Grad organizovao različite projekte i da se nastoji u tome da se omogući ravnomeran razvoj glavnog grada.

„Nastavićemo sa podsticanjem razvoja privrede“, rekao je Mladenović i dodao da su predviđena dva konkursa u vrednosti od po pet miliona dinara i to za žensko preduzetništvo i inovativne delatnosti.

 

Na sajmu se predstavljaju brojna udruženja koja se bave proizvodnjom vina, prehrambenih proizvoda, tkanine, predmeta od drveta, različitih vrsta sapuna…

Sajam je otvoren od 10 do 19 časova.

Izvor: Studio B