Saobraćaj na pruzi Beograd – Niš i dalje u prekidu

(Last Updated On: )

Železnički saobraćaj između Bagrdana i Jagodine, na niškoj pruzi u prekidu je od 28. novembra, u 19.30 sati, kada su iz sastava teretnog voza iskliznule vagon-cisterne, a tom prilikom je primećeno curenje sumporne kiseline.

Prilikom ovog iskliznuća nije bilo povređenih.

U sastavu teretnog voza prevoznika „Srbija Karga“, koji je saobraćao iz Dimitrovgrada za Šabac, bilo je sedamnaest vagona, od kojih su se četiri vagon-cisterne prevrnule na bok, a još četiri iskliznule iz šina.

Nakon iskliznuća,  vatrogasne jedinice su odmah izašle na lice mesta i sve vreme obezbeđuju mesto akcidenta, a stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ i „Srbija Karga“ pristupile su saniranju posledica ovog vanrednog dagađaja, kako bi što brže obezbedile normalizaciju železničkog saobraćaja. Na terenu je pomoćni voz „Infrastrukture železnice Srbije“ sa ciljem što bržeg raščišćavanja koloseka, dok tokom dana na teren treba da izađu i stručne ekipe kompanije „Eliksir“, za čije potrebe je prevožena sumporna kiselina, kako bi se uključili u sanaciju ovog vanrednog dagađaja.

Železnička komisija za vanredne događaje utvrdiće uzroke ovog iskliznuća.

Zbog iskliznuća vagon-cisterni između Jagodine i Bagrdana, u prekidu je železnički saobraćaj između Beograda i juga Srbije. „Srbija Voz“ je saopštio privremenu izmenu organizacije putničkog železničkog saobraćaja na niškoj pruzi. Vozovi koji iz Beograd centra za Niš polaze u  05:58, 13:16 i u 17:32 sati saobraćaće do sanacije pruge samo do Lapova, a vozovi koji iz Niša za Beograd Centar polaze u 06.39, 12:30 i u 17:20 sati će saobraćati samo do Jagodine, ali će za putnike ovih vozova biti organizovan autobuski prevoz na relaciji Lapovo-Jagodina-Lapovo. Za ostale lokalne vozove koji saobraćaju iz pravca Beograda za Niš i iz Niša za Beograd, neće biti organizovan autobuski prevoz.