Prvi multikongres u Srbiji

(Last Updated On: May 15, 2015)

Svi zainteresovani građani mogu potpuno besplatno da u subotu 16. i nedelju 17. maja posete prvi srpski multikongres u hotelu Radisson Blue Old Mill u Beogradu. Manifestacija je otvorena od 10 do 20 časova i sastoji se od čak 60 malih dvočasovnih događaja i pratećih programa.

Teme multikongresa, koji nosi naziv “Serbian Visions”, su ljudska prava, ekonomija, obrazovanje, kultura, zdravlje, zaštita životne sredine, EU integracije, bezbednost, inovacije… Organizatori manifestacije, Nemačko-srpsko privredno udruženje (DSW) i Privredna komora Srbije, skupove opisuju kao specifičan koncept okupljanja organizacija civilnog sektora i privrede na jednom mestu, sa ciljem jačanja uloge civilnog društva u zemlji i stvaranja povoljnijeg privrednog ambijenta.

U toku multikongresa programi koji traju po dva sata smenjuju se u svih šest konferencijskih sala hotela Radisson Blue Old Mill. Ispred hotela na trideset štandova i info-pultova nudi se mogućnost dobijanja dodatnih informacija od strane izlagača – predstavnika privrede i nevladinih organizacija. Zainteresovani za dodatnu edukaciju, osiguranje, filantropiju, stipendije, start up uslove, franšize, dualno obrazovanje, zaštitu životne sredine… na svoja pitanja mogu da dobiju odgovore.

Ulaz na sve programe prvog srpskog multikongresa je besplatan, a sale se popunjavaju dok ima mesta, bez prethodne prijave. U Street Food Station prostoru mogu se kupiti sendviči, napici, kafa…

Organizatori očekuju da će od naredne godine multikongresi “Serbian Visions” u Beogradu postati tradicionalni. To se već dogodilo u drugim državama sveta u poslednje dve i po decenije, u toku kojih je ovaj koncept formulisan kao veliki skup civilnog društva i novih ideja.