Predstavljamo MarketKonekt

(Last Updated On: June 21, 2015)

MarketKonekt je najveći onlajn market na Balkanu, na kojem srpska preduzeća mogu da predstave i direktno prodaju svoje proizvode. Kupcima, pravnim i fizičkim licima je, sa druge strane, omogućeno da direktno dođu u kontakt sa dobavljačima, odnosno prodavcima.

I kupovina i prodaja obavlja se u zemljama Balkana. Za sada su uključene, pored Srbije, Makedonija, Bugarska i Albanija. Očekuje se pristupanje i drugih privreda regiona.

market konekt

Platforma adresi marketkonekt.com, posle velikog uspeha u Makedoniji i Bugarskoj, ostvaruje veoma brz rast broja korisnika i u Srbiji. Ukupan broj proizvoda približava se cifri od sto hiljada.

Proces postavljanja proizvoda je brz i jednostavan. Nakon postavljanja, proizvodi postaju dostupni velikom broju potencijalnih kupaca (preduzećima ili krajnjim korisnicima) iz četiri države.

Kupci uz pomoć MarketKonekt-a dobijaju detaljne informacije o traženim proizvodima. Jednostavna pretraga u ponudi daje četiri tržišta, upoređivanje karakteristika i cena, a kupac bira proizvod koji mu najviše odgovara.

Proširenje sajta je planirano od samog početka. Kako navodi osnivač Vladimir Vecovski: ‘MarketKonekt se razvija tako da sve domaće firme, bez obzira na njihovu veličinu mogu vrlo lako da obave onlajn trgovanje kako u svojoj matičnoj zemlji tako i u regionu. Nadamo se da će sajt tesno povezati preduzeća sa balkanskih zemalja’.

Slična očekivanja ima i Stefan Babić, direktor MarketKonekt-a Srbija. “Na srpskom tržištu postoje mnoge onlajn platforme za trgovanje, ali MarketKonekt je jedini sajt ovog tipa koji omogucava da srpska preduzeca lakše prodaju svoje proizvode i da se povežu sa drugim kompanijama u regionu u međusobnoj trgovini. Očekujem da će srpske firme pokazati veliki interes za trgovinu sa makedonskim, albanskim i bugarskim kompanijama”.

Izvor: gdeinvestirati.com