Poziv za izvoz u Nemačku

(Last Updated On: )

Nemačko-srpska privredna komora pozvala je firme iz Srbije i zemalja Zapadnog Balkana da budu dobavljači nemačkim kompanijama, u okviru projekta koji sprovodi devetu godinu.

Više od 50 nemačkih kompanija prijavilo se za skup na kojem će razgovarati sa zainteresovanim dobavljačima, a biće održan u Kelnu 12. oktobra.

Rok za dostavljanje prijave je 28. jul.

Za dobavljače su zainteresovane nemačke kompanije pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj kompanija iz elektro i elektronskog sektora.

Do sada je u okviru regionalnog projekta “Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana” organizovano više od 3.500 direktnih susreta privrednika tokom kojih su brojni ugovori sklopljeni.

Ta inicijativa se realizuje od 2015. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku Nemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća Nemačke, uz podršku predstavništva nemačke privrede u zemljama Zapadnog Balkana (AHK), kao i nemačkog Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V).

Partner u projektu je Privredna komora Srbije.

Izvor: Beta