Pokreni se za posao

(Last Updated On: February 3, 2016)

Konkurs za sredstva preduzetnicima iz programa “Pokreni se za posao” otvoren je do 29. februara.

Program obezbeđuje podršku preduzetnicima u otpočinjanju ili unapređenju sopstvenog poslovanja kroz bespovratne donacije u opremi, obezbeđivanje stručnih i poslovnih obuka i poslovno savetovanje. Svake godine, 100 malih porodičnih biznisa iz cele Srbije ima mogućnost da pokrene ili unapredi sopstveni posao.

pokreni sePomoć preduzetnicima obezbedila je ENECA, lokalna nevladina organizacija sa sedištem u Nišu registrovana 2005. godine. ENECA teži da bude pokretačka snaga lokalnog održivog razvoja na teritoriji Republike Srbije, da kontinuirano i dosledno prati i odgovori na potrebe okruženja i obezbedi uslove za unapređenje socio-ekonomskog razvoja za sve građane i građanke uz poštovanje osnovnih ljudskih prava, vrednosti civilnog društva, pravne države i demokratije.

Kroz razvojne projekte vredne oko 1.8 miliona EUR, implementiranih individualno ili u partnerstvu sa lokalnim ili internacionalnim partnerima, ENECA je do sada podržala više od 1.000 malih biznisa. Kroz podršku osnivanju malih, porodičnih preduzeća, ENECA je do sada omogućila zapošljavanje i kreiranje novih radnih mesta i za osetljive grupe, izbeglice, interno-raseljena lica, Rome, samohrane roditelje, mlade…

Zapošljavanje je uvek praćeno edukacijom kroz poslovne i stručne obuke, kao i dodatnom podrškom iz lokalne zajednice i biznis sektora. Glavni koncept je da se najbolji rezultat i dugoročna održivost malih preduzeća postiže upravo na ovaj način, saradnjom sva tri sektora – civilnog, poslovnog i javnog.

Sve o novom konkursu i potrebnoj dokumentaciji za podnošenje prijave za sredstva iz programa “Pokreni se za posao” može se naći na veb sajtu ENECA.