Obuka za preduzetnike

(Last Updated On: )

CANSEE Kanadsko-srpsko poslovno udruženje i Privredna komora Srbije potpisali su ugovor o saradnji na edukativnom programu „LEADER projekat“,  kanadske škole Richard Ivey Business School, jedne od najbolje rangiranih poslovnih škola u Kanadi, a koji se održava od 9. do 20. maja 2016. godine u Beogradu.

„U pitanju je desetodnevna intenzivna poslovna obuka zasnovana na primerima iz svetske prakse, a cilj CANSEE udruženja je da se partnerstvom sa PKS-om, vrednost ovog internacionalnog obrazovnog projekta, prenese na sve članove privrede kao pokretačke snage srpske ekonomije“, kaže predsednik CANSEE, Goran Obradović.

Predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, povodom saradnje sa CANSEE-jem, kaže da „kanadske kompanije uvek mogu da računaju na veliku pomoć PKS u uspostavljanju kontakata sa srpskim kompanijama , koje su provereno pouzdan partner stranim investitorima.“

leader

Učesnici projekta se biraju među najistaknutijim kandidatima, mahom preduzetnicima, menadžerima i predstavnicima malih i srednjih preduzeća,  kojima će ova vrsta obrazovanja pomoći da unaprede poslovanje njihovih kompanija ili plasiraju nove poslovne ideje na tržište.

Izvršna direktorka CANSEE, Mirjana Dončić-Beaton, ističe da je  „glavna ideja koja stoji iza projekta, da se tokom predstojećih godina održavanja ovakvog programa u Srbiji, postepeno okupi grupa lidera preduzetnika koji će svojim stečenim znanjem i kontaktima omogućiti dalje uspešno poslovanje i poboljšanje konkurentnosti naše privrede“.

Inače, CANSEE udruženje je protekle, 2015. godine, bilo partner organizaciji „Makedonija 2025“, koja već osam godina zaredom uspešno organizuje LEADER projekat u Makedoniji, a tom prilikom je delegirao grupu učesnika is Srbije.

Konkurs za učešće na LEADER projektu 2016, biće raspisan u martu ove godine.

Izvor i link za informacije: CANSEE Kanadsko-srpsko poslovno udruženje