Počinje Beer Fest

(Last Updated On: )

Tradicionalni Beogradski festival piva “Belgrade Beer Fest” počinje u sredu 17. i trajaće do nedelje 21. avgusta, na Ušću.

Direktor beer festBeokom servisa Darko Glavaš rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini grada da je festival piva jedan od najznačajnih događaja u Evropi i da je manifestacija iz godine u godinu sve kvalitetnija.

Kako kaže, organizatori su se pobrinuli da manifestacija bezbedno prođe i biće preduzete dodatne mere, a prostor oko Keja biće dodatno ograđen.

“Biće uveden i dupli sistem kontrole i veći broj detektora, a broj izvršilaca povećan je za 30 odsto i pomerena su mesta ulazaka”, rekao je on i dodao da će ove godine i više policajaca biti na terenu.

Rudimental, Elemental, Bajaga, Zvonko Bogdan…

Producent Belgrade Beer Festa, Dejan Grastić rekao je da će i ove godine festival piva ponuditi jedinstvenu i opuštajuću atmosferu i da se zbog nastupa kako bendova sa domaće, tako i regionalne scene, ocekuje veliki broj stranih turista.

“Nije lako kada organizujete festival sa besplatnim ulazom i malo je festivala gde mozete slusate bendove kao što su Rudimental, ili ranije Simple Minds”, rekao je on.

Tokom pet dana festivala publiku očekuju nastupi više od 40 izvođača i bendova, kao i svetski poznati sastav Rudimental, koji ce nastupiti već prve večeri.

Nastupiće, takođe prvi put na Ušću, i bend Elemental, a fanove nešto „tvrđeg” alternativnog zvuka obradovaće nastup riječkog sastava Let 3.

Narednih dana očekuje se nastup Bajage i Instruktora, zatim će pevati i Zvonko Bogdan, nastupaće YU grupa, rege bend ZAA, Who Seee, Bilja Krstić i Bistrik Orchestra. S.A.R.S, Ritam Nereda, Masimo Savić, Vlatko Stefanovski.

Biljana Bobić Subin iz kompanije Hajneken Srbija rekla je da će ta kompanija i ove godine, kao i prethodnih voditi računa o tome da se posetioci bezbedno vrate kućama i da će za njih obezbediti prevoz. Autobuski prevoz će biti omogućen i do drugih gradova širom zemlje, a ne samo u Beogradu, istakla je.

I ove godine u okviru festivala piva biće organizovana akcija “Biram da recikliram”.

Izvor: Tanjug