Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru obuka za sticanje kompetencija iz bosanskog jezika

(Last Updated On: )

np111Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dalo je saglasnost da se na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru realizuje obuka za sticanje kompetencija iz bosanskog jezika sa metodikom za vaspitače u predškolskim ustanovama i nastavnike razredne nastave i bosanskog jezika za nastavnike predmetne nastave i stručne saradnike u osnovnim i srednjim školama .

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić, prilikom jučerašnje posete Državnom univerzitetu u Novom Pazaru,naveo je da će se obuka izvoditi u okviru programa celoživotnog učenja, a na kraju obuke biće dodeljivani sertifikati koji će pri zapošljavanju služiti kao dokaz poznavanja bosanskog jezika.

Rektor Državnog univerziteta prof. dr Miladin Kostić je istakao da je ova visokoškolska ustanova spremna da u dogovoru sa Ministarstvom realizuje pomenuti program, koji, kao i svi ostali studijski programi, ima cilj da odgovori aktuelnim potrebama za kadrovima, kako u regionu, tako i u Republici Srbiji u celini.

Obilazeći Državni univerzitet u Novom Pazaru, ministar Verbić je rekao da „na primeru Državnog univerziteta u Novom Pazaru, koji je od osnivanja integrisan i intenzivno se razvija, možemo da izvučemo brojne pouke za reformu visokog obrazovanja jer takva organizaciona struktura ima brojne prednosti“.

Rektor Kostić je naglasio da je kvalitet obrazovanja prioritet Državnog univerziteta u Novom Pazaru i da se zbog toga konstantno poklanja pažnja proširenju prostornih kapaciteta i nabavci savremene laboratorijske opreme.