MTS TV koristiće holandski Irdeto Control

Irdeto MTS TV
(Last Updated On: )

Holanski Irdeto, svetski lider u bezbednosti digitalnih platformi, objavio je da je Telekom Srbija, vodeći provajder širokopojasne mreže u Srbiji, kao i jedan od vodećih provajdera kablovskih i satelitskih usluga, nedavno primenio Irdeto Control, kompanijski multi-DRM sistem, kako bi osigurao svoj OTT. platforma koja opslužuje svoje TV i širokopojasne korisnike.

Sa ovom bezbednošću, Telekom Srbija je u mogućnosti da osigura prava na svoj vrhunski sadržaj – kažu u ovoj kompaniji. Irdeto Control je rešenje sa više DRM-a, kompatibilno sa MovieLabs-om, koje se nudi ili kao potpuno upravljana usluga, hostovana u klaudu ili kao licencirani softver.

Odabirom upravljanog rešenja, Telekom Srbija koristi visoko skalabilnu infrastrukturu da bi se bez napora snašao u ispunjavanju zahteva kupaca čak i tokom događaja sa velikom potražnjom, poput velikih sportskih prenosa uživo. Napredne funkcije poslovne politike dalje omogućavaju Telekomu da svojim kupcima nudi različite modele pretplate kako bi ostvarili veće prihode.

Irdeto ima dobre rezultate u pružanju visoko pouzdanih rešenja. Njihov DRM sistem je vrhunska tehnologija sa naprednim funkcijama i odličnom korisničkom podrškom. To je upravo ono što nam je bilo potrebno da bismo nastavili da širimo naše OTT usluge na kupce u Srbiji “, rekao je Đorđe Marović, tehnički direktor Telekoma Srbija.

Prema rečima Shanea McCarthija, izvršnog direktora za video zabavu u Irdetu, rešenje podržava sve nove DRM inovacije od prvog dana. „Ovo operaterima daje značajnu konkurentsku prednost da budu među prvima koji nude usluge na najnovijim potrošačkim uređajima. Dobavljači mogu pružiti ubedljivu uslugu čitavom nizu uređaja sa mirom da su njihovi vrhunski sadržaji sigurni i dostupni čak i tokom velikih događaja koji privlače veliku publiku “.

Irdeto Control koristi dosta vodećih OTT video provajdera u svetu koji mesečno izdaju preko 1,9 milijardi licenci (septembar 2020).

Pored toga, nudi izbor sporazuma o nivou usluge, istovremeno upravljanje protokom i funkciju geodiverziteta koja pojednostavljuje i minimizira troškove i upravljanje za regionalne i globalne dobavljače.