MTS oduzima dodatak koji ste već platili

MTS dodaci
(Last Updated On: )

Naša čitateljka je imala zanimljiv slučaj sa MTS-om. Naime, ona ima prepaid broj i kupila je Viber dodatak za 99 dinara. Dodatak bi trebalo da omogući 30 dana neograničenog pristupa aplikaciji Viber. I tako je i bilo desetak dana, dok čitateljka nije odlučila da kupi još jedan dodatak – Instagram, Facebook i Twitter. On uključuje 30 dana neograničenog pristupa društvenim mrežama Instagram, Facebook i Twitter za 299 dinara. MTS je uredno “skinuo” 299 dinara sa računa, aktivirao dodatak, ali je stigla još jedna SMS poruka u kojoj se kaže da je prethodni, Viber dodatak, deaktiviran. Prilikom kupovine drugog dodatka nije bilo nikakvog upozorenja da će se time deaktivirati prethodno kupljeni za Viber.

Na njihovom sajtu, doduše, pronašli smo informaciju da “Ukoliko, u toku perioda trajanja aktiviranog dodatka želite da aktivirate neki drugi ponuđeni dodatak, aktivacijom novog dodatka prestaje važenje dodatka koji ste prvobitno aktivirali.

Ova praksa deluje gotovo neverovatno. Čak iako MTS ne želi da imate dva dodatka istovremeno, pretpostavljamo da je dobra poslovna praksa ukazivanje na to pre nego se definitivno kupi drugi dodatak. Takođe, da se vrati novac od kupovine prvog dodatka. Ali, u Telekomu je dosta toga nelogično.

Da napravimo paralelu – zamislite da u pekari kupite hleb, izađete i uđete ponovo kroz par minuta. Onda kupite burek, platite, a prodavačica izvuče hleb koji ste prethodno kupili iz vaše torbe i uzme ga, sa obrazloženjem da ne možete kupiti dva proizvoda u jednom danu.