Konkurs Ministarstva odbrane za učeničke stipendije

(Last Updated On: )

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije i Vojska Srbije raspisali su konkurs za dodelu 71 učeničke stipendije za školsku 2023/24. godinu.

Mogućnost da se prijave na konkurs imaju dečaci i devojčice koji upisuju treću i četvrtu godinu srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava.

Mogućnost da obezbede finansijsku podršku u iznosu od 30.000 do 35.000 dinara na mesečnom nivou, koja se isplaćuje u deset jednakih rata do 15. u mesecu za prethodni mesec, imaju učenici srednjih škola koji stalno (za svaku školsku godinu posebno) postižu najmanje vrlodobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju.

Vojska Srbije stipendije nudi učenicima četvrte godine srednjih škola saobraćajnog i elektrotehničkog smera, dok Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane nudi stipendije za treću i četvrtu godinu medicinskih škola.

Nakon završetka srednje škole, vojni stipendisti biće primljeni u radni odnos u svojstvu podoficira ili civilnog lica u Beogradu, Zucama, Batajnici, Jakovu, Pančevu, Mladenovcu ili Kragujevcu, što je za svaku stipendiju unapred naznačeno.

Rok za prijavljivanje na konkurs je do 29. septembra 2023. godine.

Detalji uslova konkursa dostupni su na sajtu Ministarstva odbrane.