Glasanje za srpski Monopol

(Last Updated On: )

Srbija je peta evropska zemlja koja će dobiti svoju zvaničnu verziju igre Monopol, a gospodin Monopoli pita građane Srbije koje lokacije žele da se nađu na tabli. Mnogi svetski gradovi imaju svoje Monopol verzije, ali malo je zemalja koje je imaju. “Samo četiri evropske zemlje imaju svoju zvaničnu verziju ove igre – sada će i Srbija dobiti svoju”, rekao je direktor za razvoj Monopol kompanije Winning Moves, Lazar Vuković.

monopol

“Gospodin Monopoli je odavno želeo da dođe u Srbiju, ali je odlučio da to uradi za svoj 80. rođendan. Ovaj gospodin želi da vi izaberete 12 lokacija koja će se naći na tabli, to možete uraditi glasanjem na Facebook stranici MonopolySerbia ili putem imejla srbija@winningmoves.co.uk, od 1. do 30. aprila, a pobednik će se izvlačiti”, rekao je na konferenciji za novinare direktor globalnih operacija Monopola Piter Grifin.

Inače, Monopol tabla poseduje 22 polja, grupisana po kriterijumima u osam zona, što znači da treba predložiti lokacije iz kategorija nasleđe, zabava, umetnost, sport i festivali, koje najbolje mogu da predstavljaju Srbiju.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac kaže da joj je bilo izuzetno teško da odluči šta je najveća atrakcija u Srbiji, ali je na kraju ipak odlučila da njen predlog bude Đerdap, kao jedan od najvećih kanjona na svetu (najveći je Kolorado, pa Tara).

I sekretar za privredu grada Beograda Tijana Maljković takođe se dvoumila oko svog predloga, ali se na kraju odlučila za Stari dvor ili zdanje Skupštine grada.

Igra izlazi u novembru, a table za Monopol biće dostupne na srpskom i na engleskom jeziku.

U međuvremenu, traje glasanje, a gospodin Monopoli će se vratiti da vidi glasove.

Izvor: mondo.rs