Glasajmo za Novi Sad

(Last Updated On: )

Novi Sad se nalazi na listi 20 turističkih destinacija Evrope koje su nominovane za titulu “Najbolja destinacija 2016”. U izboru su i gradovi Rim, Pariz, London, Barselona, Prag, Madrid, Nant, Brisel, Zadar, Kotor, Nikozija, Plovdiv, Beč, Milano, Atina, Berlin, Amsterdam, Edinburg i Azorska ostrva.nominee-blue

Na ovoj listi Novi Sad se našao na inicijativu portala European Best Destination, koji je prepoznao kvalitet turističke ponude Novog Sada i potencijal grada da se prezentuje u krugu najznačajnijih evropskih turističkih destinacija i kandiduje se za najbolju destinaciju na prestižnom izboru.

Izbor destinacije za titulu “Best Destination 2016” se vrši glasanjem, online na sajtu, koje traje do 10. februara 2016. godine. Biće proglašeno i kojih se devet destinacija po broju glasova rangiralo na prvih deset mesta.

Samo prisustvo Novog Sada na listi najboljih evropskih destinacija je izuzetna dobit, koja obezbeđuje visoku vidljivost turističke ponude grada na svetskom nivou. Sajt ove organizacije od 2009. godine do sada posećen više od 2.500.000 puta, kao i da ima više od 70.000 pratilaca na društvenim mrežama.

Glasanje za “srpsku Atinu” u kategoriji “Best Destination 2016” na sajtu izuzetno je značajno za turističku promociju Novog Sada. U prilog tome govori i iskustvo prošlogodišnjeg nosioca ove titule, francuskog grada Bordo, koji je tokom 2015. zabeležio porast broja stranih turista od 10,7 odsto, dok su mediji pisali o Bordou 74 odsto više u odnosu na 2014. godinu, što se može posmatrati kao direktna posledica i pokazatelj uspešnosti brendiranja destinacije kroz učešće u izboru za “Best Destination”.

Svi koji žele da glasaju, to mogu učiniti ovde.

Izvor: Mondo