Dostupne Facebook ankete

(Last Updated On: )

Kompanija Facebook je nakon kupovine anketne aplikacije za tinejdžere pod nazivom tbh korisnicima svoje društvene mreže omogućila kreiranje ankete slične onoj koja je već prisutna na Instagramu.

Facebook je uveo novu opciju koja omogućava korisnicima da kreiraju anketu od dva pitanja, nakon čega njihovi prijatelji i pratioci mogu da glasaju na News Feed-u.

Nova mogućnost je dostupna na desktop i mobilnoj verziji Facebook-a, a osim postavljanja najviše dva pitanja, moguće je aploadovati fotografije i GIF-ove uz svaki odgovor.

Ono što je važno reći je da ankete nisu anonimne, tako da će osoba koja je kreirala anketu, kao i svi oni koji su glasali, moći da vide vaš odgovor. Takođe, ni ankete na Instagramu nisu anonimne.

Facebook je ranije eksperimentisao s anketama, ali nije imao konstantan način za ankete koji bi funkcionisao na stranicaima i standarnim profilima.

Izvor: Klix.ba

Ova funkcija je, prema Neparno 10 koji vodi naloge na Instagramu i stranice na Facebook-u, doprinela raznovrsnosti objava, i privlačenju većeg dela publike. Takozvanom, riču.