Digitalni marketing u 2019.

(Last Updated On: )

Vlasnici privatnog biznisa, direktori državnih preduzeća i ustanova, zvaničnici na javnim funkcijama, čak i privatna lica… konačno su shvatili da, ako su već prisutni onlajn, treba da se pozabave i digitalnim marketingom.

Preporuke stručnjaka za 2019. godinu, u skladu sa trendovima, već su spremne, pa da čujemo šta nam oni savetuju.

SMS i e-mail marketing vratili su se “na velika vrata” na scenu. Iako vam se čini da je od “buma” 2010. godine slanje poruka prevazđeno, eksperti uveravaju da nije tako. Praksa pokazuje da je ovo odličan način da potencijalni i postojeći kupci i korisnici dobiju najnovije informacije koje želite da im prenesete. Ne zaboravite da su među njima i oni koji ne koriste društvene mreže.

Marketing na društvenim mrežama mora zauzimati jedno od najozbiljnijih mesta u marketing strategiji. Ako ste zanemarili neku od mreža – vreme je da uvedete integralni pristup i posebne tehnike ciljanja za vas značajnih grupa, kako biste vaš brend učinili najšire vidljivim.

Plaćene Google Ads kampanje trebalo bi da vodite podjednako posvećeno, uz detaljno praćenje rezultata i efekata. One će biti tu i u 2019. godini.

SEO je još jedan pojam koji bi trebalo stalno da imate na umu – optimizacija vašeg internet prisustva za pretraživače doprineće da vaši proizvodi, usluge i ponude budu vidljivi na internetu.

Digitalnu strategiju za 2019. godinu neophodno je da imate. Ako je nemate, preporučujemo da je formulišete, i obavezno uključite predložene taktike na vreme. Ukoliko nemate dovoljno znanja da navedeno primenite, konsultujte agenciju za SEO ili pojedinca preduzetnika kome je to posao. Isplatiće se sigurno.