Demanti drugog ministra

(Last Updated On: )

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević demantovao je danas izjavu potredsednice vlade Zorane Mihajlović da se donosi nov Građanski zakonik koji će majkama omogućiti dobijanje naknade za treće dete do punoletstva.

On je dodao da nije tačno da će roditeljski dodatak biti povećan za svu decu, već da je povećanje predviđeno samo za prvo dete.

Đorđević je za današnje izdanje “Politike” naveo da je apsolutno nerealno da Građanski zakonik predviđa naknadu za treće dete do punoletstva, jer se taj zakon uopšte ne bavi finansijskom podrškom porodici i demografskim pitanjima.

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Srbije Zorana Mihajlović juče je za “Politiku” izjavila da bi do kraja godine trebalo da bude donet novi zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom kojim se omogućava veći roditeljski dodatak za svu decu i najavila nov Građanski zakonik koji predviđa da majke primaju nadoknadu za treće dete do njihovog punoletstva.

Đorđević je tim povodom ocenio da vlada od 2014. godine vodi odgovornu politiku, ali je naglasio da je isplata naknade do punoletstva trećeg deteta nemoguća, jer bi se njom srušila ekonomska stabilnost.

Izvor: Beta