Aplikacija Pružni prelazi za veću bezbednost

(Last Updated On: )

„Infrastruktura železnice Srbije“ napravila je aplikaciju „Pružni prelazi“, koja korisnicima pruža potpune informacije o svim pružnim prelazima u Srbiji i na taj način putovanje čini bezbednijim. Aplikacija se instalira sa sledećeg linka:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ppizs.pruzniprelazi&hl=en_US

Bezbednost saobraćaja na putnim prelazima prioritetan je zadatak i cilj „Infrastrukture železnice Srbije“ i svakodnevno je unapređujemo u interesu svih učesnika u saobraćaju, sa ciljem da se spreče nesreće i sačuvaju ljudski životi.

 I aplikacija „Pružni prelazi“ doprinosi povećanju bezbednosti, jer korisnike na vreme informiše da se približavaju pružnom prelazu i na taj način upozorava da se u saobraćaju ponašaju odgovorno i pažljivo.

Aplikacija je pripremljena za Android mobilne uređaje i može se besplatno i jednostavno preuzeti sa Google play-a.

Aplikacija „Pružni prelazi“ na standardnoj  Google karti prikazuje lokacije svih pružnih prelaza, koji su označeni znakom „Andrejin krst“.

Za rad aplikacije neophodna  je samo veza sa internetom i da  GPS  uređaj na telefonu bude uključen, odnosno da može da se locira položaj korisnika aplikacije.

Dodir na bilo koji pružni prelaz daje detaljne podatke o samom pružnom prelazu: način osiguranja, broj koloseka koji se prelaze, širina pružnog prelaza u metrima, ugao prelaska na pružni prelaz, vrsta kolovoza i kategorija puta.

Kada se korisnik aplikacije nađe u zoni putnog prelaza, aplikacija daje zvučna i vizuelna upozorenja. Na 500, 300 i 100 metara udaljenosti od pružnog prelaza, aplikacija glasovno obaveštava korisnike da se nalazite na odgovarajućoj udaljenosti od pružnog prelaza.

Aplikacija „Pružni prelazi“ omogućava korisnicima i da „Infrastrukturi železnice Srbije“ pošaljete fotografiju ili video snimak događaja sa pružnih prelaza i ostave svoj komentar. „Infrastruktura železnice Srbije“ ima zadatak i cilj da na takve komentare što pre reaguje i otkloni eventualne primedbe.

Ova aplikacija će u narednom periodu stalno biti unapređivana.

Korisnici aplikacije imaju mogućnost i da fotografišu nepravilnosti na putnim prelazima i fotografije dostave putem aplikacije „Infrastrukturi železnice Srbije“ koja će u najkraćm roku reagovati.

Kao društveno odgovorna kompanija sa ciljem povećanja bezbednosti u saobraćaju „Infrastruktura železnice Srbije“ radi brže i efikasnije komunikacije sa javnošću otvorila je mejl adresu: putniprelazi@srbrail.rs.

Putem ovog mejla  moći će da se „Infrastrukturi železnice Srbije“ dostavljaju primedbe, predlozi, sugestije, kao i da se ukaže na eventualne probleme u funkcionisanju putnih prelaza širom Srbije.

Rukovodstvo i stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ svakodnevno će pratiti i analizirati sve dobijene informacije, a biće to način i da se ostvari dvosmerna komunikacija sa građanima.

Uvereni smo da je bezbednost saobraćaja na putnim prelazima interes svih nas zato pozivamo učesnike u saobraćaju da instaliraju aplikaciju „Pružni prelazi“ putuju bezbedno i sačuvaju svoje živote i živote drugih ljudi, kao i da sve primedbe i sugestije upute rukovodstvu „Infrastrukture železnice Srbije“ preko mejl adrese putniprelazi@srbrail.rs.

Saopštenje: „Infrastruktura železnice Srbije“