Za vikend sneg

(Last Updated On: )

U subotu na severu, zapadu i u Timočkoj Krajini, a u nedelju i u ostalim krajevima Srbije, očekuje se sneg, uz formiranje snežnog pokrivača.

Najviše snega očekuje se na severu i zapadu zemlje, lokalno i oko 20 cm, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Srbiji će danas ujutro i pre podne na severu i istoku biti pretežno oblačno i suvo, u ostalim krajevima pretezno sunčano.

Posle podne na zapadu i jugu naoblačenje koje će se uveče i tokom noći proširiti na većinu predela, uslovljavajući na jugozapadu i jugu Srbije ponegde slab sneg.

Vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura od -7 do -1 C, a najvisa od 3 do 7 C.

U Beogradu će biti pretežno oblačno i suvo. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura oko -1 C, a najviša oko 3 C.

Izgledi vremena za Srbiju u narednih sedam dana – do 20. decembra:

Pretežno oblačno i hladno. U petak pre podne na jugu i zapadu sneg, koji če se posle podne prosiriti i na ostale predele. U južnim, zapadnim i centralnim krajevima sneg će preći u kišu koja će se ponegde lediti na tlu.

U subotu na severu, zapadu i u Timočkoj Krajini sneg uz formiranje snežnog pokrivača, u centralnoj Srbiji mešovite padavine, a na jugu kiša. U nedelju sneg se očekuje u celoj zemlji.

U petak uveče, tokom noći i u subotu u kosavskom području umeren i jak, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i olujni, jugoistočni vetar, koji će u subotu krajem dana oslabiti. Zatim do kraja perioda ponegde provejavanje slabog snega.

Izvor: Tanjug