Za neafirmisane džez pevače

(Last Updated On: July 25, 2015)

Povodom 100 godina od rođenja neprikosnovenih muzičkih zvezda, Bili Holidej i Frenka Sinatre, NIS raspisuje konkurs „Daj glas za Nišvil“, na kome neafirmisani i talentovani džez pevači svih uzrasta slanjem linka ka svojoj pesmi dobijaju šansu da nastupe na ovogodišnjem Nišvil festivalu.

Linkove na youtube ili soundcloud ili fajl maksimalne veličine do 10 MV, sa demo verzijom sopstvenog izvođenja bar jedne džez, soul ili bluz pesme treba slati na zvaničnu adresu nisville@nis.eu odakle će se svi snimci postavljati na NIS-ov sajt. Muzička interpretacija na demo snimku može da bude izvedena sa ili bez instrumentalne pratnje.

Prilikom prijave na konkurs, potrebno je da kandidat navede i listu kompozicija koje bi otpevao na festivalu, kao i da precizira u kom tonalitetu bi se iste izvodile. Zainteresovani su takođe u obavezi da naglase ukoliko raspolažu sopstvenom instrumentalnom pratnjom. Organizatori festivala će onima koji nemaju sopstvene korepetitore obezbediti klavirsku pratnju tokom izvođenja. Jedan od uslova za prijavu je da kandidati u svom repertoaru izvode bar jednu kompoziciju Bili Holidej i Frenka Sinatre.

nisvil

NAGRADNI FOND

Četiri kandidata koja po oceni žirija budu najbolja, osvajaju nastup na Youth Stage-u Nišvil festivala. Najbolja «četvorka», osim prilike da nastupi na najvećem džez festivalu u regionu, dobiće i po dve propusnice za kompletan program Nišvil festivala 2015, smeštaj tokom trajanja festivala, kao i mogućnost učešća za vreme trajanja festivala u muzičkim radionicama zajedno sa renomiranim profesionalnim izvođačima iz sveta muzike.

ODLUKA O POBEDNICIMA

Odluku o tome koja četiri kandidata će nastupiti na Youth Stage u okviru NIŠVIL DžEZ Festivala doneće stručni žiri iz reda istaknutih džez izvođača, muzičara i pedagoga. U sastavu žirija ovogodišnjeg konkursa nalaze se Nada Pavlović, džez pevačica i prošlogodišnja dobitnica nagrade festivala za životno delo; Snežana Spasić, etno džez pevačica; Oliver Katić, pevač, kompozitor i vokalni pedagog, kao i Ivan Blagojev, direktor Nišvil festivala. Rezultati konkursa biće objavljeni u četvrtak, 6. avgusta 2015.godine na ovoj stranici.

VREME TRAJANjA KONKURSA

Konkurs je otvoren do 3. avgusta 2015. godine.