Za Istanbul iz Kraljeva, Niša i Beograda

(Last Updated On: June 5, 2023)

Danas je letom JU 2804 u 08:35 časova Er Srbija sa aerodroma „Morava” uspostavila direktne letove na novoj liniji između Kraljeva i Istanbula. Avio-saobraćaj na ovoj ruti obavljaće se dva puta nedeljno, sredom i subotom.

„Uvođenjem redovnih letova između Kraljeva i Istanbula, grad na Bosforu postao je prva destinacija u našoj mreži do koje se letovi obavljaju sa sva tri aerodroma u Srbiji. Drago nam je što na taj način pružamo značajan doprinos jačanju povezanosti naše zemlje sa Turskom. Posebno nas raduje što putnicima iz regiona Zapadne Srbije i Šumadije olakšavamo putovanje do jedne od naših najpopularnijih destinacija,“ izjavio je Boško Rupić, viši menadžer prodaje u Er Srbiji.

Putnici srpske nacionalne avio-kompanije karte za letove na ovoj liniji mogu pronaći po ceni počev od 3.068 dinara po pravcu, dok je najniža cena povratne karte 6.844 dinara. Letovi između Kraljeva i Istanbula realizovaće se turboelisnim avionom ATR72.

Nakon uspostavljanja rute do Istanbula, putnike Er Srbije tokom letnje sezone očekuje i uvođenje sezonskih letova na linijama Kraljevo – Solun i Kraljevo – Tivat. Nacionalna avio-kompanija će na novim linijama iz Kraljeva leteti do 31. decembra 2023. godine, na osnovu rezultata tendera za obavljanje usluga vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa koji je raspisala Vlada Republike Srbije.

Samo dan ranije, u utorak 4. januara, Er Srbija je letom JU 1804 u 18:40 časova sa aerodroma „Konstantin Veliki” uspostavila direktne letove na novoj liniji između Niša i Istanbula. Srpska nacionalna avio-kompanija će na ovoj ruti leteti dva puta nedeljno, utorkom i subotom.

„Raduje nas što smo i jug Srbije povezali sa Istanbulom, jednom od najpopularnijih destinacija iz naše mreže, do koje već letimo sa aerodroma u Beogradu. Turska za nas predstavlja izuzetno važno tržište i veliko nam je zadovoljstvo što ćemo unapređenjem naše ponude doprineti jačanju komercijalne i turističke aktivnosti između naše dve zemlje,“ izjavio je Boško Rupić, viši menadžer prodaje u Er Srbiji.

Putnici Er Srbije avio-karte na ovoj relaciji mogu pronaći po ceni počev od 2.478 dinara po pravcu, dok najniža cena povratne karte iznosi 7.434 dinara.

Srpska nacionalna avio-kompanija će tokom narednih dana uspostaviti redovne letove sa niškog aerodroma ka Beogradu, Frankfurtu (Han), Kelnu i Ljubljani. Pored toga, tokom letnje sezone će obavljati sezonske letove na linijama Niš – Tivat i Niš – Atina. Er Srbija će na novim linijama iz Niša saobraćati do 31. decembra 2023. godine, na osnovu rezultata tendera za obavljanje usluga vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa koji je raspisala Vlada Republike Srbije.