Yandex i Srbija: Partnerstvo koje će promeniti pravila igre u oglašavanju

Yandex Srbija partnerstvo
(Last Updated On: )

U intervjuu za 381 vesti, Aleksandar Ratković, vlasnik agencije za digitalni marketing “Neparno 10”, je sa nama podelio uzbudljive detalje o njihovoj najnovijoj strateškoj saradnji sa ruskim internet gigantom Yandex, jednim od ključnih igrača u svetu digitalnog oglašavanja. Ova saradnja predstavlja prekretnicu u industriji i pruža jedinstvenu poslovnu priliku za firme koje teže proboju na rusko tržište. Uz direktni kontakt sa marketing timom Yandexa i pristupom mreži sa preko 100 miliona korisnika mesečno, Neparno 10 pruža jedinstvenu priliku za firme iz Srbije i širom regiona koje žele da se probiju na ova izazovna i perspektivna tržišta.

381 vesti: Možete li nam reći više o ovom ugovoru sa kompanijom Yandex i kako će on uticati na vaše klijente, posebno u kontekstu direktnog kontakta sa marketing timom u Yandexu?

Aleksandar: Ovaj ugovor sa kompanijom Yandex je izuzetno važan za naše klijente jer pruža pristup ne samo Yandex pretraživaču, već i celoj Yandex mreži, koja ima preko 100 miliona korisnika mesečno. Ono što čini ovu saradnju još posebnijom jeste naša direktna komunikacija sa marketing timom u Yandexu. To nam omogućava da zajedno usaglašavamo kampanje za naše klijente kako bi se postigli najbolji mogući rezultati. Ova saradnja otvara vrata za visoko personalizovane i efikasne reklamne kampanje.

381 vesti: Kako će vaša agencija iskoristiti ovu saradnju sa kompanijom Yandex da unapredi reklamne kampanje za klijente, imajući u vidu da Yandex ima tako širok geografski doseg?

Aleksandar: Ova saradnja nam omogućava da iskoristimo sve prednosti koje Yandex nudi, a to uključuje ne samo duboko razumevanje ruskog tržišta već i prisutnost u drugim zemljama kao što su Belorusija, Uzbekistan, Kazahstan, Azerbejdžan, Estonija, Litvanija, Letonija, Moldavija, Gruzija, Jermenija i mnoge druge. Yandex se, takođe, dosta koristi i u Izraelu i Turskoj, što je nama ovde u Srbiji manje poznato. To znači da možemo prilagoditi kampanje za naše klijente koji žele da se šire na ova tržišta. Yandex je takođe poznat po svojim naprednim alatima za analizu i optimizaciju kampanja, što će nam pomoći da postignemo vrhunske rezultate.

381 vesti: Kako se reklamiranje na Yandex mreži razlikuje od drugih platformi, i šta to čini posebnom prilikom za firme iz Srbije koje žele da se šire na rusko tržište?

Aleksandar: Reklamiranje na Yandex mreži ima nekoliko ključnih prednosti. Prvo, imamo pristup ogromnom broju korisnika u Rusiji i drugim zemljama u tom regionu, što je izuzetno važno za firme koje žele da se šire na ova tržišta. Drugo, Yandex ima duboko razumevanje lokalnih kultura i preferencija, što omogućava precizno ciljanje. Treće, direktna komunikacija sa marketing timom Yandexa nam omogućava da budemo u korak sa najnovijim trendovima i alatima, što je od suštinskog značaja za uspeh na ovim tržištima.

381 vesti: Koji su dugoročni ciljevi agencije Neparno 10 u vezi sa ovim ugovorom sa Yandexom i kako planirate da podržite klijente u ostvarivanju njihovih marketinških ciljeva?

Aleksandar: Naš dugoročni cilj je da postanemo lideri u oblasti digitalnog oglašavanja za rusko tržište i bivše sovjetske republike. Saradnja sa Yandexom je ključna komponenta ovog cilja. Planiramo da podržimo naše klijente pružanjem najbolje moguće usluge, koristeći sve resurse i ekspertizu koju nam Yandex pruža. To uključuje ne samo planiranje i optimizaciju kampanja već i edukaciju naših klijenata kako bi zajedno ostvarili uspeh na ovim tržištima.