Vozom do Crne Gore

(Last Updated On: June 2, 2016)

Pripreme za sezonu godišnjih odmora na železnici su u toku, pa je tako uveden i sezonski noćni voz za crnogorsko primorje na pruzi Beograd – Bar.

Od petka 3. juna do utorka 6. septembra na relaciji Beograd-Bar-Beograd saobraćaće voz “Lovćen”, saopštilo je Preduzeće “Srbija Voz”.

Voz će iz stanice Beograd polaziti u 20.10 časova, a iz stanice Bar za Beograd u 19.00 časova.

toy-train-154101_640Taj voz će imati kola sa sedištima, kola za spavanje, kola za prevoz praćenih automobila, kao i spavaća i salon kola iz sastava nekadašnjeg “Plavog voza”.

Cena karte od Beograda do Bara u jednom smeru za odrasle je 31,8 evra za prvi razred i 21 evro za drugi razred, dok je cena povratne karte 57,6 evra za prvi i 42 evra za drugi razred.

Za decu do šest godina ne plaća se karta ukoliko se ne zahteva mesto, a sa mestom se plaća 50 odsto od cene vozne karte za odrasle i puna cena sedišta ili ležaja, na način kako se plać za decu od šest do 14 godina.

Cena ležaja u turističkoj kabini u jednom smeru iznosi 15 evra, u dubl kabini 20 evra, a u singl kabini – uz koju mora da se kupi i karta za prvi razred, je 45 evra. Uz kupljene karte za ležaj mora se kupiti i vozna karta.

Izvor: Beta