Milion evra za ideju

(Last Updated On: )

Najbolje biznis ideje dobiće direktne investicije do milion evra – ovako glasi primamljiva ponuda u pozivu na konkurs CATCH Pitch Challenge Privredne komore Srbije i Nemačkog investicionog fonda (Foundcenter Investment)

Predmet konkursa su projekti iz najrazličitijih oblasti poput IT industrije, medicinske tehnologije, prirodnih resursa, zaštite životne sredine, umetnosti i dizajna, poljoprivrede, proizvoda i usluga.

CATCH

Predsednik PKS Marko Čadež rekao je da Beograd ima veliki potencijal za inovativne tehnologije i razvoj novih poslovnih modela.

Kako je dodao, važno je da se sa tradicionalne ekonomije okrenemo ka širenju i razvoju ideja koje su usmerene na inovativnu tehnologiju.

On je pohvalio inicijativu nemačkog fonda navodeći da su izrazili spremnost da ulažu u nove ideje i njihov razvoj u ozbiljan poslovni projekat.

Čadež je pozvao sve zainteresovane koji imaju dobre ideje da se prijave na konkurs koji traje do 1. jula.

Prijavljivanje je omogućeno preko sajta www.foundcenter.com/catch, a ideje i projekti koji uđu u uži izbor biće predstavljeni Odboru nemačkih investitora koji se održava krajem septembra.

Milica Kolundžija iz Foundcenter Investment Beograd podsetila je da je konkurs otvoren još u aprilu i da svi koji žele i imaju ideje mogu da konkurišu do 1. jula.

Kako je istakla, ideje koje se podnose moraju imati potencijal za širenje na druga tržišta.

Na konkurs je do sada stiglo 157 prijavljenih projekata, a kako je dodala Kolundžija, mogu se prijaviti kako manje firme, kompanije tako i fizička lica. Sve informacije mogu se naći na sajtu foundcenter.com.

Nemački investicioni fond posluje u Berlinu i Los Anđelesu, a od nedavno je otvorio sedište za Jugoistočnu Evropu u Beogradu.

Cilj je da doprinese jačanju preduzetničkog duha i podstakne razvoj kreativnosti i inovacija, kao i da podrži razvoj projekata i postojećeg biznisa, čiji potencijal prevazilazi lokalno tržište, rečeno je na konferenciji za medije.

Izvor: Tanjug