Vojni psi na prodaju

(Last Updated On: )

Vojni psi iz prve grupe “penzionisanih” u jedinicama Vojske Srbije pronašli su nove vlasnike. Po njih će u Niš doći ljubitelji pasa iz različitih krajeva zemlje, koji su imali sreću da među prvima saznaju za jedinstvenu priliku da nabave odabrane i već dresirane kućne ljubimce.

Vest o prodaji vojnih pasa u niškoj kasarni “Knjaz Mihailo” prošla je nezapaženo u medijima. Kada su se, međutim, nemački ovčari i drugi psi pojavili na fotografijama Fejsbuk strane Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, interesovanje je naglo poraslo. Za samo nekoliko dana par hiljada građana Srbije je informaciju pročitalo i šerovalo. Postavljena su različita interesantna pitanja, a javili su se i vlasnici koji su na ovaj način nabavili pse.

Novi psi se očekuju 

U Četi za obuku vodiča pasa, uzgoj i dresuru pasa Centra za obuku logistike u Nišu, jedinoj jedinici Vojske Srbije koja se bavi uzgojem i dresurom pasa, očekuju da za oko mesec i po dana pristignu novi psi. Svi oni zbog starosti i bolesti imaju smanjene sposobnosti za obavljanje funkcija za koje su dresirani – čuvanje objekata i pretraživanje terena, na primer. Kao kućni ljubimci su idealni, što se pokazalo u prethodnim prodajama pasa građanima, koji su ostali u kontaktu sa Centrom za obuku u Nišu.

Nadležni ne znaju koje će rase psi u sledećoj grupi biti i koliko će ih biti na raspolaganju – Vojska Srbije koristi nemačke ovčare, labradore, šarplanince…

Ministarstvo odbrane je objavilo da su cene službenih pasa simbolične, od 300 do 5.000 dinara. Pse mogu razgledati samo zainteresovani koji se prethodno najave, a bliže informacije mogu se dobiti telefonom na brojeve 018/508-588 i 018/508-815 ili u prostorijama VP 5033 Niš u Bulevaru Nikole Tesle bb.

Comments are closed.