Vojni psi na prodaju

Vojni psi iz prve grupe “penzionisanih” u jedinicama Vojske Srbije pronašli su nove vlasnike. Po njih će u Niš doći ljubitelji pasa iz različitih krajeva zemlje, koji su imali sreću da među prvima saznaju za jedinstvenu priliku da nabave odabrane i već dresirane kućne ljubimce.

Vest o prodaji vojnih pasa u niškoj kasarni “Knjaz Mihailo” prošla je nezapaženo u medijima. Kada su se, međutim, nemački ovčari i drugi psi pojavili na fotografijama Fejsbuk strane Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, interesovanje je naglo poraslo. Za samo nekoliko dana par hiljada građana Srbije je informaciju pročitalo i šerovalo. Postavljena su različita interesantna pitanja, a javili su se i vlasnici koji su na ovaj način nabavili pse.

Novi psi se očekuju 

U Četi za obuku vodiča pasa, uzgoj i dresuru pasa Centra za obuku logistike u Nišu, jedinoj jedinici Vojske Srbije koja se bavi uzgojem i dresurom pasa, očekuju da za oko mesec i po dana pristignu novi psi. Svi oni zbog starosti i bolesti imaju smanjene sposobnosti za obavljanje funkcija za koje su dresirani – čuvanje objekata i pretraživanje terena, na primer. Kao kućni ljubimci su idealni, što se pokazalo u prethodnim prodajama pasa građanima, koji su ostali u kontaktu sa Centrom za obuku u Nišu.

Nadležni ne znaju koje će rase psi u sledećoj grupi biti i koliko će ih biti na raspolaganju – Vojska Srbije koristi nemačke ovčare, labradore, šarplanince…

Ministarstvo odbrane je objavilo da su cene službenih pasa simbolične, od 300 do 5.000 dinara. Pse mogu razgledati samo zainteresovani koji se prethodno najave, a bliže informacije mogu se dobiti telefonom na brojeve 018/508-588 i 018/508-815 ili u prostorijama VP 5033 Niš u Bulevaru Nikole Tesle bb.

2 Replies to “Vojni psi na prodaju

  1. Javljam se iz Rijeke ,zanima me mogu li kupiti takvog psa,jer školovanje u Hrvatskoj košta 50000 kn.Moje potrebe su-živim u kučanstvu sa staricama,majkom 89 i tetom 97godina u obiteljskoj kući sa vrtom.Kada idem na put bila bi sigurnija da je sa njima i dresirani pas,koji ih nebi rušio po vrtu ili stanu.Unaprijed zahvaljujem na odgovoru,sa poštovanjem
    ĆOSIĆ

  2. Pozdrav Terezija, koliko mi je poznato posle ove objave iz marta 2015. godine nije bilo zvaničnog oglasa za prodaju u medijima. Najbolje je da pozovete Centar za obuku u Nišu na telefone koje imate u tekstu i raspitate se za sve detalje, a može Vam biti interesantno i da pročitate izvornu objavu i komentare na Facebook stranici Ministarstva, na sledećem linku:
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10153066642893672&id=217288163671 . Svako dobro, Katarina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *