Vojni objekti na prodaju

(Last Updated On: November 3, 2018)

Republička direkcija za imovinu oglasila je prodaju nepokretnosti u vlasništvu Vojske Srbije, među kojima su 13 vojnih kompleksa, jedan skladišni kompleks, šest poslovnih prostora i jedno garažno mesto površine 16 metara kvadratnih u Novom Beogradu.

Reč je o prodaji nepokretnosti koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije.

Oglašena je prodaja nepokretnosti u Beogradu, Novom Sadu, Aleksincu, Beloj Crkvi, Mladenovcu, Zaječaru, Leskovcu, Petrovcu na Mlavi, Staroj Pazovi i Srbobranu. 

U oglasu koji je objavljen u listu “Politika” navodi se da se za dva vojna kompleksa pretpostavlja da u tokom NATO bombardovanja zagađeni neeksplodiranim ubojnim sredstvima, da nisu ispitani i očišćeni od neeksplodiranih ubojnih sredstava i da troškovi ispitivanja i čišćenja padaju na teret kupca.

Reč je o vojnom kompleksu “Reka Ostružnica – Sektor-2”, skladište u Beogradu, opština Čukarica ukupne površine 89.932 metra kvadratnih čija je početna vrednost oko 940.000 evra i vojni kompleks “Belegiš” u Staroj Pazovi površine oko 10 ari koji je ponuđen na prodaju po početnoj ceni od oko 99.306 evra.

Nepokretnosti se, kako se navodi u oglasu, otuđuju kao jedinstvene celine u postojećem “viđenom” stanju, bez prava kupca na naknadne reklamacije.

Rok za podnošenje pismenih punuda je 15 dana od dana objavljivanja oglasa, a pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja uplate depozit.

Izvor: Dnevnik, Tanjug