Vikend za Beogradski manifest

(Last Updated On: May 19, 2015)

Beogradski manifest je novi festival, koji se prvi put od 22. do 24. maja održava na Kalemegdanu. Radi se, zapravo, o predstavljanju drugih manifestacija u Srbiji u regionu, uz veliki broj interesantnih sadržaja i evropsku reviju balona.

Posetioci će se o svemu što je u festivalskoj ponudi 2015. godine aktuelno upoznati na 15 specijalno dizajniranih zona, od kojih svaka nudi poseban doživljaj.

Tu je, zatim, bina posvećena muzičkim festivalima, u okviru koje će nastupiti: u petak 22. maja grupa ZAA i crnogorska grupa Who See, u subotu 23. maja Orthodox Celts, a u nedelju grupa Legende. Nakon ovih koncerata, od 21.30 časova svake večeri, muzički ugođaj će se nastaviti ispaljivanjem piro-muzičkih vatrometa, atrakcije koja će se po prvi put videti na beogradskom nebu.

beogradski manifest

Baloni u specijalnom programu

U zoni “Leti, leti”, koja će se nalaziti u Donjem gradu Kalemegdana, najavljena je revija toplovazdušnih balona deset gostujućih ekipa iz Evrope. Za organizatora vazduhoplovnog programa određen je balonarski klub “Dambos”, u čijem posedu je jedini registrovani balon u Srbiji. Tokom prepodnevnih časova sva tri dana trajanja festivala, posetioci će moći da prate takmičenje ekipa u preciznom letenju i uživaju u igri balona nad Beogradom. Takođe, imaće priliku da posmatraju balone iz blizine tokom aktivnosti vezanog leta, koji simulira podizanje balona i njegovo spuštanje na tlo. “Night glow” je večernja atrakcija, uz nezaboravnu sliku balona koji svetle u noći.

Na Kalemegdanu je najavljeno i prikazivanje filmova, degustiranje vina i hrane, ples, igre sa konjima, zajedničko vežbanje, mogućnost da se probaju plodovi prirode iz voćnjaka i sa polja Srbije…

Ulaznica za “Festival Manifestacija, Destinacija i Degustacija”, kako se događaj još naziva, košta 250 dinara, s tim što je 200 dinara vaučer za konzumaciju.