Societe Generale banka promenila ime

Sosiete General OTP
(Last Updated On: )

Madjarska OTP grupa postala je vlasnik Sosijete ženeral (Societe Generale) banke u Srbiji koja se od danas zove OTP banka Srbija.

Sosijete ženeral osiguranje će promeniti ime u OTP Osiguranje ADO Beograd, a Sogelease u OTP Leasing Srbija d.o.o.

Spajanje OTP banke sa Vojvodjanskom bankom, članicom OTP grupe, biće završeno do 2021. godine.

“Nakon uspešno sprovedene transakcije, OTP grupa nastavlja da jača svoju tržišnu poziciju u Srbiji, a spajanje ove dve banke rezultiraće stvaranjem vodeće bankarske institucije na srpskom tržištu po visini aktive, broju ekspozitura i portfoliju kredita i depozita”, navodi se u saopštenju OTP grupe.

Istaknuto je da će u narednom periodu glavni fokus obe članice OTP grupe biti održavanje najvišeg kvaliteta usluga u radu sa klijentima i uspešna implementacija procesa integracije.

U ovom trenutku, klijenti banke Sosijete ženeral Srbija, od sada OTP banke Srbija, ne moraju da preduzmu nikakve korake u vezi sa promenom vlasništva, a u budućnosti će svi klijenti biti pravovremeno obavešteni o ključnim fazama spajanja dve banke.

“Sosijete ženerale uspešno posluje više od 40 godina u Srbiji. Kao jedna od najinovativnijih banaka na tržištu postala je dragocen član OTP grupe. Ovom transakcijom potvrdjujemo ne samo ozbiljnu i dugoročnu posvećenost bankarskom tržištu Srbije, već i pokazujemo da OTP Ggupa posluje na čvrstim temeljima, da je dobro kapitalizovana, ima izvanrednu likvidnost, a rukovodstvo je posvećeno jačanju regionalnog prisustva”, izjavio je Laslo Volf, zamenik generalnog direktora OTP banke u Madjarskoj i predsednik Upravnog odbora OTP banke Srbija, dodavši da je ovo važna prekretnica za razvoj bankarske grupe u Srbiji.

Do završetka integracije Sosijete ženeral banke i Vojvodjanske banke te dve banke će poslovati kao zasebna pravna lica, ali od sada njihovi klijenti mogu da koriste široku mrežu od više od 300 bankomata obe banke za podizanje gotovine bez naknade debitnim karticama.

Sosiete General postaje deo OTP

Informacije za klijente Sosijete Ženeral banke

Nije potrebno da idete do banke. Računi ostaju aktivni. Kartice ostaju aktivne takođe, do roka važenja.

Krediti ne podležu promenama. I dalje važe po dogovorenim uslovima.

Bankomati i dalje funkcionišu, iako ovih dana menjaju oznake (nove oznake OPT). Takođe, bankomati Vojvodjanske Banke koja je deo OTP grupe se sada koriste kao bankomati matične banke.

Aplikacije važe do sledećih datuma bez ažuriranja:

  • M-banking u Google Play i App Store: OTP m-bank do 07.10.2019
  • OTP e-bank za fizička lica: do 07.10.2019.
  • OTP biznis e-bank za pravna lica: do 30.09.2019.

Nakon navedenih datuma, moražete ažurirati svoje alikacije.