Shift2Games, platforma za gejming industriju Srbije

(Last Updated On: )

Projekat Shift2Games ima za cilj popularizaciju profesija u gejmingu i industriji kreativnih tehnologija u celini, pre svega među mladim ljudima koji završavaju srednju školu ili fakultet, kao i profesionalcima koji su već aktivni u drugim relevantnim industrijama.

Industrije igara i kreativnih tehnologija su među oblastima koje se najbrže razvijaju, kako na globalnom nivou, tako i u našem lokalnom i regionalnom kontekstu. Postoji ogromna potražnja za mladim talentima, ali i za iskusnim profesionalcima. Cilj je da se svima njima učine dostupnim sve neophodne i relevantne informacije, pomogne da se orijentišu i upoznaju ovu neverovatnu industriju koja se oslanja na posvećenost i strast ljudi uključenih u nju.

Projekat se sastoji od tri glavna segmenta: onlajn platforme, informativnog TV formata i niza različitih događaja. Sve ovo ima za cilj da se mladima pruže informacije o karijernim prilikama, više uvida u to kako izgleda raditi u game dev timovima i kompanijama, i da se mladi povežu sa glavnim igračima i potencijalnim poslodavcima u industriji video igara.

Inicijativa bi trebalo da indirektno dovede do boljeg uklapanja očekivanja poslodavaca i budućih zaposlenih, što bi na kraju dovelo do produktivnijih mogućnosti za zapošljavanje.

Onlajn platforma je ključni deo ovog procesa. Ona opisuje i demistifikuje profesije u industriji igara i pomaže mladim ljudima da se za njih pripreme, na taj način proširujući i produbljujući fond talenata.

U okviru platforme biće objavljivani različiti sadržaji, kao što su video intervjui sa profesionalcima iz industrije, objašnjenja o određenim profesijama u okviru industrije, odeljak sa vestima sa informacijama o novootvorenim pozicijama i prilikama za usavršavanje, stručni članci sa fokusom na poslove u industriji, kao i najave radionica, događaja za pronalaženje partnera i relevantnih konferencija i sajmova zapošljavanja.

Platforma je direktno uvezana sa platformom SGA Poslovi, kako bi postala “one-stop-shop” za one koji su zainteresovani da se profesionalno uključe u industriju igara.