Salon automobila je u toku

(Last Updated On: )

52. Međunarodni salon automobila i 9. Međunarodni sajam motocikala i bicikala Motopassion tokom proteklog vikenda videlo je oko 55 hiljada posetilaca. Za sve one koji su propustili ovu priliku ostalo je dovoljno vremena – sajamska manifestacija otvorena je do nedelje 29. marta, svakoga dana od 10 do 20 sati.

Najstarija zvanična međunarodna izložba drumskih vozila na Balkanu okupila je u ovogodišnjem izdanju na dve manifestacije 400 izlagača, iz 26 zemalja sveta. Najavljeno je 46 premijera za srpsko tržište, od kojih neke stižu direktno sa Ženevskog salona.

Ovogodišnji Salon održava se pod sloganom “Mesto na kom muškarci plaču – od sreće”, a sudeći po broju prodatih novih automobila u prethodnoj godini (samo 19600 četvorotočkaša, najmanje od 2008. godine), muškarci imaju razloga za emocije.

Prateći događaji

Međunarodni salon automobila prate brojna dešavanja. Na parkingu između hala najavljen je trodnevni Stant šou akrobatska vožnja motocikla, posebni popusti za porodice važiće na Porodični dan u četvrtak 26. marta, a narednog dana biće izabrana Mis Salona automobila.

“Memorijal princa Tomislava Karađorđevića” naziv je međunarodne parade oldtajmera. Posetioci sajma imaju priliku da vide restaurirani kamion Pakard iz 1915. godine, jedini sačuvani primerak u Evropi koji je učestvovao u proboju Solunskog fronta. Nacionalna vozačka akademija NAVAK organizuje edukativne sadržaje, a tu su i nagradne igre.

Poslednjeg dana Salona biće poznato ime dobitnika automobila Kia Ceed, koji se dodeljuje jednom od posetilaca. Časopis Auto Bild će u nagradnoj igri “Vozi Zlatni auto” pokloniti srećnom dobitniku automobil Mazda 3 (naj-auto u Srbiji po izboru čitalaca), a pripremljene su i druge nagrade.