Rokeri, prijavite se za BARF

(Last Updated On: )

Konkurs za peti Beogradski autorski rok festival (BARF 2015) zvanično je počeo, saopštili su danas organizatori festivala Udruženje rok muzičara Srbije (URMUS).

Prijavljivanje bendova i autora trajaće od 7.oktobra do 22. novembra 2015. godine i može se izvršiti online preko zvaničnog sajta Udruženja rok muzičara Srbije www.urmus.rs

barf

Na festivalu mogu učestvovati bendovi i autori čije su kompozicije kompletno autorske i koje nisu objavjene od strane renomiranih diskografskih kuća.

Kako su najavili finalno veče festivala biće održano 13.decembra u sali Amerikana u Domu omladine u Beogradu, a predhodno će 1. decembra 2015. stručni tim URMUS-a objaviti imena šest finalista.

Prvu nagradu na festivalu BARF dodeljuje Organizacija muzičkih autora Srbije (SOKOJ) za najbolji autosrki bend u iznosu od 100.000 dinara, druga nagrada za najbolje izvođenje koju dodelje Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora (PI) iznosi 50.000 dinara, a treća ngrada koju dodeljuje URMUS i studio MAŠINA 23 je 25 sati snimanja u muzičkom studiju MAŠINA 23.

Prvi Beogradski autorski rok festival održan je 2011. godine i do sada je na njemu učestvovalo preko 300 mladih bendova i autora.

Izvor: Akter