Radno vreme za praznike

(Last Updated On: )

Vlada je danas potvrdila predlog Kriznog štaba o merama za praznike – 31. decembra i 1. januara će restorani i kafići moći da rade do 18 sati, dok će radno vreme prehrambenih prodavnica i tržnih centara biti do 20, uz napomenu da neće biti organizovanog dočeka 2021. godine, kao ni reprize.

To je bila i glavna tema na konferenciji za medije Kriznog štaba i epidemiolozi su više puta apelovali na građane da ne organizuju proslave za Novu godinu, da se ne okupljaju za praznike, već da proslave sa manjim brojem ljudi, a sve kako bi sledeće godine epidemiološka situacija bila bolja i kako bi tada svi mogli da slave.

Epidemiolog Branislav Tiodorović je istakao da nisu dozvoljene ni dnevne proslave u kafićima koji mogu da rade do 18 sati.

I njegov kolega Predrag Kon je podsetio da je zabranjeno okupljanje više od 5 osoba, kao i da u ugostiteljskim objektima muzika nije dozvoljena, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar je građanima poručio da u kafiće mogu na kafu ili ručak, a ne na žurku, jer tvrdi da inspekcije takva okupljanja neće dozvoliti.

Izvor: Južne vesti