Računi za nagradu

kasa
(Last Updated On: )

Nagradna igra prikupljanja fiskalnih računa mogla bi da počne od januara naredne godine, najavila je ministarka državne uprave i lokalne samouoprave Ana Brnabić.

Ona je rekla novinarima u Palati Srbija da je formirana zajednička grupa sa predstavnicima vlade i partnera iz privrede, koja će napraviti najbolji model.

“Jedan od zaključaka današnjeg sastanka je da ćemo do kraja novembra imati izgrađen plan kampanje i pravila nagradne igre”, kazala je Brnabić posle prve sednice Koordinacionog tela Vlade Srbije za suzbijanje sive ekonomije. Ona je dodala će početkom decembra biti organizovana nacionalna konferencija na kojoj će biti predstavljen ceo plan kampanje i nagradne igre.

kasa

“Od januara ćemo započeti nagradnu igru i sakupljanje fiskalnih računa”, poručila je Brnabić. Ministarka je navela da siva ekonomija učestvuje 30 odsto u BDP-u i da je cilj da do 2020. bude smanjena na 26,5 odsto.”To pokazuje da je borba protiv sive ekonomije jako teška, ali da će to biti ozbiljan budžetski prihod koji obezbeđuje ozbiljna sredstva za školstvo, zdravstvo i slično”, zaključila je Brnabić.

Ona je podsetila da je Vlada Srbije proglasila 2017. i 2018. za Godine borbe protiv sive ekonomije u okviru Nacionalnog programa i zahvalila privrednicima iz Saveza za fer konkurenciju i NALED-u što će podržati tu kampanju.

Brnabić je dodala da je veoma važno da se građani edukuju zašto je potrebno da uzimaju fiskalne račune. “Jedino kada uzmete fiskalne račune obezbeđujete da se 20 odsto usluga koje ste platili vama vrati kroz budžet”, kazala je ona.

Izvor: Tanjug