Proslava dečijeg rođendana u tri jednostavna koraka

rodjendan
(Last Updated On: March 28, 2022)

Proslava dečijeg rođendana je dan kada s jedne strane proslavljate trenutak kada ste dočekali dolazak vaše omiljene osobe u porodicu, a sa druge strane dan kada želite tom posebnom mališanu da ispunite sve želje i date mu mnogo dodatnih razloga za radost. Upravo zbog toga što želite da učinite ovaj dan zaista posebnim, organizacija dečijeg rođendana može biti veoma stresan proces. Vrlo je važno, međutim, da i priprema za ovaj divan dan bude u jednako veselom duhu kao što će biti i sama proslava, te vam u tekstu koji sledi nudimo savete za organizovanje sjajne dečije zabave u tri jednostavna koraka.

Zvanice, pozivnice i prostor

Prva stavka organizacije zabave su zvanice. U dogovoru sa vašim mališanom napravite spisak zvanica, odnosno članova porodice i prijatelja koji će prisustvovati obeležavanju ovog značajnog datuma. Tek kada pred vama bude konačan broj zvanica i kada budete znali koliko mališana će pevati rođendanski pesmicu, moći ćete da procenite kakav tip prostora za proslavu će biti najadekvatniji. Najpopularnija solucija poslednjih godina je svakako igraonica, odnosno namenski opremljen prostor za ovakve zgode. Prednosti igraonice su brojne, budući da vas posle zabave neće čekati sati spremanja kuće i svi elementi prostorija igraonice su prilagođeni deci, njihovoj zabavi i bezbednosti. S druge strane, ukoliko živite u kući, letnji meseci se odlično slažu sa proslavama u dvorištu, pa ovakvo rešenje u tom slučaju može biti sjajna ideja. Pod ruku sa listom zvanica ide i priprema pozivnica, koje možete praviti sami, odnosno sa vašim detetom. Na ovaj način ćete podržati njegov entuzijazam povodom predstojeće žurke i dati svemu jednu lepu ličnu notu.

Prikladno i raznovrsno posluženje

Jedna od osnovnih stavki organizacije svake zabave je priprema adekvatnog posluženja. Kada su ovakve proslave u pitanju, najbolji izbor je ketering, kojim ćete obezbediti ukusno i raznovrsno posluženje, prilagođeno uzrastu zvanica i atmosferi dečije zabave. Hrana koju ćete poslužiti mališanima bi trebalo da bude jednostavna ali vizuelno privlačna, a uvek je prednost ponuditi i neke zdrave varijante. Prilikom odabira menija za dečiju zabavu, pokušajte da steknete uvid u eventualne alergije i specifične principe ishrane pojedinih zvanica, te podelite tu informaciju sa ketering servisom koji angažujete. Što se tiče pića, pored standarnog izbora sokova, možete biti kreativni pa uključiti i sveže ceđene sokove i smutije, ukrašene komadima voća i poslužene u interesantnim čašama. Na ovaj način ćete učiniti posluženje raznovrsnijim i interesantnijim, a ostali roditelji će svakako sa odobravanjem gledati na sveže i zdrave sastojke koje njihovoj deci služite.

Dekoracija i animiranje

O dekoraciji prostora ćete razmišljati u slučaju da ste odlučili da proslavu organizujete u vašem privatnom prostoru. U tom slučaju je sjajna ideja da ovaj korak pripreme zabave podelite sa vašim mališanom, koji će zasigurno rado učestvovati u kačenju i duvanju balona i seckanju ukrasnih papira. Budite kreativni i nemojte se opterećivati idejom da sve bude idealno usklađeno, već se fokusirajte na ličnu notu zabave i vreme provedeno sa vašim detetom. S druge strane, korak dekoracije koji može biti usko u vezi sa animiranjem dece je tematsko određenje žurke. U ovom slučaju možete da se vodite određenom temom pri dekorisanju, a ujedno da i celokupnu zabavu organizujete kao masenbal. Ova ideja će neizostavno doneti mnogo lepih i zabavnih momenata za mališane i brojne interesantne i živopisne fotografije, koje će svima ostati kao lepa uspomena. Dečiju zabavu takođe možete upotpuniti brojnim kreativnim igrama, među kojima su uvek popularne pantomime i muzičke stolice, a ukoliko uključite i karaoke, budite uvereni da će provod za sve prisutne biti nezaboravan.

Kada pripremate rođendansku žurku za svog mališana, imajte na umu da je vaše dobro raspoloženje i veseo duh kako u toku pripreme, tako i na samoj zabavi najlepši poklon koji mu možete dati. Deca će na radost odgovoriti radošću i to će biti naposletku za vaše dete jedino što je zaista važno. Srećan divan dan!