Pronađi me! Nestala dvogodišnja Danka u okolini Bora

(Last Updated On: )

U Banjskom polju danas popodne nestala je dvogodišnja Danka Ilić dok se sa majkom Ivanom i godinu dana starijim bratom igrala.

Po rečima Ivane Ilić, Danka je u trenutku nestanka imala na sebi ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i vezanu kosu, kao na slici koja je objavljena na društvenim mrežama sa molbom da se porodici pomogne da pronađu devojčicu

Majka devojčice navodi da je Danka nestala u trenutku dok je sinu davala vodu. Devojčica još ne govori i tek će u maju napuniti dve godine.

Zbog nestanka Danke Ilić, danas oko 13 časova u Banjskom polju, MUP je prvi put aktivirao sistem pronadjime.mup.gov.rs

Ova platforma je namenjena za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletne osobe i koja bi trebalo da omogući distribuciju informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija proceni da bi objavljivanje ove informacije u javnosti doprinelo pronalasku deteta.

Hitno obaveštavanje podrazumeva slanje poruke o nestanku maloletnog lica sa svim relevantnim informacijama i to prekidom TV i radio programa, slanjem „SMS“ poruke svim građanima preko njihovih mobilnih operatera, prikazima na ekranima na auto-putu, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicama.