Prekid štrajka u školama?

(Last Updated On: February 10, 2015)

Posle razgovora koji su održani u petak, 6. februara 2015. godine, predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i predstavnici četiri sindikata prosvete približili su stavove vezane za sporna pitanja i prekid štrajka u školama u Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Poslednje neusaglašeno pitanje ticalo se datuma otpočinjanja pregovora sa sindikatima o iznosu pomoći koja će biti isplaćena zaposlenima u osnovnim i srednjim školama i domovima učenika.

Nakon sastanka u petak, Ministarstvo je donelo odluku da prihvati predlog sindikata da ovi pregovori počnu do 1. juna 2015. godine. Time je razrešeno i poslednje neusaglašeno pitanje u tekstu Sporazuma o rešavanju spornih pitanja do kog su Ministarstvo i sindikati došli posle višemesečnih pregovora.

Predstavnici sindikata pozvani su da u sredu, 11. februara potpišu ovaj Sporazum o rešavanju spornih pitanja kojim su predviđeni brojni koraci Ministarstva i sindikata u cilju unapređenja položaja nastavnika, kao i prekid štrajka.